Business

GrooveFunnels review: wat is het en welke voor- en nadelen zijn er?

De intentie van Groove.cm (voorheen GrooveFunnels) is om hét platform voor de online ondernemer te worden (en dat voor een fractie van de prijs die je betaalt als je alle tools bij elkaar optelt). In deze review van Groove ontdek je hoe je de tools van Groove, zoals GroovePages, GrooveSell, GrooveMail, GrooveKart kunt gebruiken om jouw online bedrijf te laten groeien. 


Wat is Groove.cm?

Groove is een platform dat verschillende marketing tools combineert, zodat je met meer gemak online kunt verkopen. Dingen die deel uitmaken van Groove zijn onder meer GroovePages (websites, sales en landingspagina’s), GrooveSell (shopping cart) enGrooveMail (e-mail service provider).

Wie zitten er achter Groove?

Groove is een initiatief van onder andere Mike Filsaime, een pionier in de wereld van digitale marketing. Je kunt hem onder meer kennen van WebinarJam, Everwebinar en Kartra. Ook betrokken zijn John Cornetta (eCommerce marketeer), Matt Seralta (Architect van GrooveKart) en Matt Naus (CTO). Allemaal mannen die hun sporen in de digitale marketing wereld hebben verdiend.


Is Groove.cm iets voor jou?

De belofte die Groove doet is dat je de beste tools voor online marketing krijgt. Het platform kan geschikt voor je zijn als je:

 • online marketeer bent;
 • online content maakt;
 • online producten en/or diensten verkoopt (of promoot);
 • een membership site wilt runnen.
 • funnels, sales- en landingspagina’s wilt maken.


Groove is niet voor jou als je:

 • helemaal tevreden bent met alle tools die je gebruikt en niet bereid bent om over te stappen naar Groove;
 • geen product of dienst heb die je online wilt gaan verkopen/promoten (en dat ook nooit wilt gaan doen);
 • geen zin hebt om te leren hoe Groove werkt;
 • geen all-in-one digitale marketing tool wilt gebruiken.


Wat zit er allemaal in Groove?

Groove.cm is een combinatie van allerlei verschillende marketing tools:

 • GroovePages
 • GrooveSell
 • GrooveAffiliate
 • GrooveMail
 • GrooveWebinars (Live & Automated)
 • GrooveBlog
 • GrooveMember
 • GrooveVideo
 • GrooveDesk
 • GrooveCalendar
 • GrooveSurvey
 • GrooveQuiz
 • … en meer!


Groove.cm Review: de features

In dit deel ga ik dieper in op de verschillende tools die Groove aanbiedt.


GroovePages

GroovePages is op dit moment de nummer 1 tool van GrooveFunnels. Je kunt er in een handomdraai professionele websites, landingspagina’s en funnels mee bouwen (en met bouwen bedoel ik dat je daar absoluut niet technisch voor hoeft te zijn. Het is een drag & drop-systeem dat super intuïtief werkt).Met GroovePages kun je:

 • een ongelimiteerd aantal producten verkopen via een ongelimiteerd aantal funnels;
 • een volledige website bouwen;
 • checkout opties aanbieden (vooral handig als je internationaal onderneemt, of die wens hebt);
 • je omzet een boost geven met 1-Click upsells (vooral handig als je internationaal onderneemt, of die wens hebt);
 • upsells, downsells, en order bumps aanbieden (vooral handig als je internationaal onderneemt, of die wens hebt);
 • deelnemen aan een (internationaal) affiliate programma.


Je kunt GroovePages vergelijken met bijvoorbeeld Leadpages en ClickFunnels. Voor GroovePages kun je op dit moment een gratis account aanmaken. Als je dat doet, zie je een scherm dat vergelijkbaar is met deze afbeelding:


Klik links in het menu op “GroovePages” om je eerste pagina te bouwen en vervolgens op de “New Site” knop (rechtsboven) om je nieuwe site/pagina toe te voegen.


Het fijne is dat GroovePages allerlei voorbeeld-pagina’s heeft waaruit je kunt kiezen. Op die manier hoef je een pagina niet van nul af op te bouwen, maar pas je een bestaande pagina in een paar muisklikken aan. Je kunt je eigen logo, tekst, huisstijlkleuren en afbeeldingen toevoegen. Klik op “Publish” en that’s it. Je pagina staat live! Heb je een gratis account, dan gebruik je een groove domein. Als je upgrade kun je je eigen domeinnaam gebruiken.


GrooveSell

GrooveSell is een toffe sales and affiliate marketing tool. Het is een shopping cart platform dat je kunt vergelijken met Shopify, ThriveCart en SamCart. Met GrooveSell kun je jouw digitale producten/diensten (internationaal) online verkopen. Dat effect wordt ook nog eens versterkt als je gebruik maakt van het affiliate marketing platform dat onderdeel uitmaakt van GrooveSell. Anderen kunnen jouw online producten verkopen (tegen een vergoeding/deel van de omzet). Let op: richt jij je alleen op de Nederlandse markt, dan kun je Groovesell gebruiken, maar betalingen zijn alleen mogelijk via PayPal en credit card. Het is op termijn ook mogelijk om een Stripe-account aan GrooveSell te koppelen en klanten zo via iDeal te laten betalen. Je kunt Stripe wel al koppelen, maar de integratie met iDeal werkt nog niet. Ik heb het opgelost door het doen van betalingen aan te bieden via WooCommerce en Mollie. Op pagina’s die je met GroovePages aanmaakt, kun je gewoon linken naar WooCommerce (en dus mensen via Mollie laten betalen).


Hoe het dashboard van GrooveSell er uitziet zie je in deze video:GrooveAffiliate

GrooveAffiliate maakt onderdeel uit van Groove. Je kunt het gebruiken om anderen jouw online producten/diensten te laten verkopen (dit is op het moment vooral nog interessant als je klanten niet via iDeal willen betalen aangezien die koppeling er nog niet is). GrooveAffiliate houdt alles bij. Hoeveel mensen affiliate zijn, het conversiepercentage, het aantal verkopen en zo meer. Meer over het affiliate programma hoor je in deze video:


GrooveMail

E-mailmarketing is voor veel online bedrijven onmisbaar. Bekende spelers op de markt zijn bijvoorbeeld Mailchimp en ActiveCampaign. Met Groovemail kun je (geautomatiseerde) mails sturen, maar ook text and voice sms’jes versturen. Dit is wat je mag verwachten:

 • Leads importeren
 • HTML e-mails versturen
 • Statistieken (zoals open rates, click-through rates, engagement rates)GrooveMember

GrooveMember is ideaal voor als je een membership wilt realiseren of een online training wilt hosten. Je kunt aangeven wie welke content mag zien en je kunt content ‘drippen’ (op een bepaalde datum vrij laten komen). Gamification gaat een onderdeel uitmaken van GrooveMembers en je kunt bijvoorbeeld ook certificaten toekennen na het volgen van een training. Je kunt ook aangeven welke content gratis te bekijken is en voor welke content betaald moet worden. Mijn eigen online cursussen staan inmiddels in GrooveMember.


GrooveVideo

GrooveVideo kun je vergelijken met bijvoorbeeld Vimeo of Wistia. Je kunt je eigen ‘player skins’ toevoegen, net als ‘player controls’ en ook autoplay behoort tot de mogelijkheden. Het embedden van videos op je eigen website wordt ook mogelijk gemaakt. De plannen omvatten ook de mogelijkheid tot het doen van A/B tests en statistieken helpen je om meer inzichten te krijgen. Een supertoffe feature is dat je klikbare call to actions aan je video kunt toevoegen, bijvoorbeeld naar je opt in- of salespagina. Ik heb mijn abonnement op Vimeo opgezegd en host al mijn video's inmiddels via GrooveVideo.GrooveWebinars

WebinarJam en EverWebinar, dat is waar je GrooveWebinars mee kunt vergelijken. Je kunt live webinars hosten of kiezen voor automated webinars. Het mooie is dat GrooveWebinars ‘praat’ met Groovemail waardoor het sturen van e-mails een eitje wordt en de foutmarge wordt verkleind, doordat je geen systemen aan elkaar hoeft te knopen. GrooveWebinars is nu uitgerold voor geautomatiseerde webinars. Het geven van live webinars wordt in de toekomst toegevoegd.

GrooveBlog

Hoewel ik een enorme fan ben van WordPress (en dat ook al sinds 2010 gebruik) ben ik overgestapt naar GrooveBlog. Het werkt super simpel. Ik heb begrepen dat je de GrooveFunnels builders kunt integreren met WordPress. Dit betekent dat je een blog in GrooveBlog kunt schrijven waarna deze direct op WordPress wordt gepubliceerd (zonder dat je daarvoor de GrooveBlog-editor hoeft te verlaten).

 

GrooveDesk

Met GrooveDesk kun je een klantenservice/helpdesk functie vormgeven. Stel dat een klant ontevreden is en zijn geld terug wil, dan kan alle communicatie via GrooveDesk verlopen. Er ontstaat dan een centrale plek waar alle klantvragen behandeld kunnen worden. Deze feature staat voor 2022 gepland.


GrooveCalendar

Ken je Calendly? Daar kun je GrooveCalender mee vergelijken. En omdat je het aan GrooveMail kunt koppelen, verklein je de foutmarge en kun je ook nog eens in een handomdraai opvolgmails sturen. Deze feature staat voor 2022 gepland.

 

GrooveSurvey

Je kunt zo ontzettend veel leren van de feedback van je publiek. Dat snappen ze bij Groove. Daarom gaan ook onderzoeken deel uit maken van het platform. GrooveSurvey kun je vergelijken met SurveyMonkey en natuurlijk bestaat de mogelijkheid om het te koppelen met GrooveMail, zodat je opvolging zo veel mogelijk kunt automatiseren. Deze feature staat voor 2022 gepland.

 

GrooveQuiz

De naam zegt het al: met GrooveQuiz kun je een quiz ontwikkelen of peilingen houden op je landingspagina’s. En ook hier is uiteraard een koppeling met GrooveMail mogelijk, zodat je opvolgmails kunt sturen. Deze feature staat voor 2022 gepland.

 

GrooveKart

GrooveKart is een eCommerce marketing platform dat je kunt vergelijken met Shopify (maar met de belofte van meer features en lagere kosten). 


GrooveFunnels Support & Training

GrooveFunnels helpt je om het meeste uit het platform te halen en doet dat bijvoorbeeld door het delen van blogs en video’s waarin uitleg wordt gegeven over het gebruik van de tools binnen het platform. Is je vraag niet beantwoord, kun je contact opnemen met het team. Dat kan door een ticket in te dienen waarna je via e-mail antwoord krijgt. Een antwoord kun je ook krijgen in de Groove’ Facebook-groep.


Groove.cm: hoeveel kost het?


Groove Free

In dit plan zit:

 • 500 contacten en 2500 e-mails per maand verzenden
 • 1 domein + 25 pagina's binnen het domein
 • Onbeperkt ecommerce stores
 • Onbeperkt aantal producten
 • Gateways: Stripe, GroovePay and PayPal
 • Platform fees: 3%
 • 5 videos uploaden


Groove Starter

De investering voor Groove Starter is $99 per maand. Je krijgt korting als je per jaar betaalt. In dit plan zit:

 • 5000 contacten
 • 50.000 e-mails per maand verzenden
 • 5 domeinen met een totaal van 250 pagina's
 • Onbeperkt aantal Groove subdomeinen
 • Onbeperkt ecommerce stores
 • Onbeperkt aantal producten
 • Onbeperkt qua gateways (Stripe, GroovePay and PayPal)
 • Geen platform fees
 • 5 team accounts
 • 50 videos uploaden


Groove Pro

The Groove Pro is het meest uitgebreide pakket dat je hebt voor een investering van $299 per maand. Je krijgt korting als je per jaar betaalt. In dit pakket zit:

 • 30.000 contacten
 • Onbeperkt aantal e-mails per maand verzenden
 • Onbeperkt aantal domeinen en pagina's
 • Onbeperkt aantal Groove subdomeinen
 • Onbeperkt ecommerce stores
 • Onbeperkt aantal producten
 • Onbeperkt qua gateways (Stripe, GroovePay and PayPal)
 • Geen platform fees
 • Onbeperkt aantal team accounts
 • Onbeperkt aantal videos uploaden
 • Onbeperkt aantal automated webinars


GrooveFunnels FREE

Groove is niet gratis, maar… je kunt je gratis aanmelden voor de Free variant. Je hebt geen credit card nodig om je hiervoor aan te melden (en kunt wel meteen zelf als affiliate aan de slag, mocht je dat willen).

 

Groove Partner Programma

Met het Groove Affiliate programma kun je een vergoeding krijgen als iemand via jou voor Groove kiest. Je krijgt dan een percentage commissie als je een betaald account hebt en een lager percentage als je een gratis account hebt. Als je je aanmeldt voor het gratis account van GroovePages en GrooveSell wordt je vanzelf ingeschreven voor het affiliate programma. Je affiliate links en promotiematerialen kun je in je account vinden.

Zelf was ik zo enthousiast over Groove dat ik in augustus 2020 ben ingestapt voor de toenmalige lifetime deal die tot 1 september 2020 gold. Mijn advies: als je enthousiast bent, maak dan nu een gratis account aan en neus eens rond om te zien of het je bevalt. Zo ja? Upgrade dan meteen naar een betaald account, zodat je het meeste uit GrooveFunnels kunt halen.


Groove: de voor- en nadelen

Is Groove jouw investering waard? Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en beslis of het iets voor jou(w bedrijf) is.


Voordelen

 • Makkelijke tool om landingspagina’s, salespagina’s en websites mee te maken
 • Met gemak funnels ontwikkelen
 • Het is een alesl-in-een systeem
 • Geen tig verschillende inlogcodes meer (en 1 factuur van 1 partij)


Nadelen

 • Je moet je (weer) een nieuw platform eigen maken
 • Het kan overweldigd zijn door alle opties die het platform biedt
 • Het is een nieuwe speler op de markt, dus bugs kunnen voorkomen
 • Niet alle tools zijn op dit moment al beschikbaar


Alternatieven voor Groove

Wil je Groove vergelijken met andere spelers op de markt? Kijk dan eens naar ClickFunnels, Kartra en Builderall. Op dit moment is ClickFunnels de grootste speler op de markt, maar of dat dit zo blijft is de vraag. Groove is bezig met een stevige opmars en zou ze zomaar voorbij kunnen schieten.


Veelgestelde vragen Groove (FAQ)

Heb je vragen over Groove.cm? Kijk even of ze hieronder staan:


V: Is de hosting bij Groove/GrooveDigital gratis?

Ja. Je krijgt onbeperkte bandbreedte en opslag!


V: Zijn de pagina’s veilig (gratis SSL)?

Ja. Op dit moment gaat dat nog via een gratis Cloudflare account. Binnenkort wordt dit direct binnen GrooveFunnels geregeld.


V: Kan ik funnels met Groove importeren?

Ja. Aangegeven is dat je funnels kunt importeren met Groove. Het systeem kan bijvoorbeeld hyperlinks, knoppen en kleuren importeren. Dingen zoals countdown timers moet je opnieuw configureren.


V: Kan ik funnels delen met Groove?

Ja. Dat kan met een link of via een specifiek e-mailadres.


V: Is Groove mijn investering echt waard?

In mijn ogen absoluut, zeker met deze lifetime deal! Ik vind het superhandig dat alle tools in een platform gecombineerd zijn. En met de huidige lifetime deal ga je op termijn mega veel besparen.


V: Kan ik met Groove split tests uitvoeren?

Ja, dat komt op een later moment beschikbaar.


V: Zit er live webinar software in Groove?

Ja. Dit wordt in 2022 verwacht.


V: Kan ik met Groove geautomatiseerde webinar geven?

Ja. Deze feature is live.


V: Kan ik via Groove bloggen?

Ja. Dat gaat via het onderdeel GrooveBlog.  


V: Kan ik Groove integreren met mijn e-mail autoresponder?

Ja, bijvoorbeeld met ConvertKit en ActiveCampaign. Het hoeft niet als je kiest voor de optie om met GrooveMail te gaan werken.


V: Kan ik Groove via Zapier aan andere dingen koppelen?

Ja. Groove koppelingen via Zapier zijn mogelijk.


V: Wat betekent het dat GroovePages “Mobile-First Indexing” heeft?

Dit betekent dat ze ervan uitgaan dat de meeste mensen op hun mobiel kijken. En dat Google de mobiele versie van je site als eerste bekijkt om te bepalen waar je in de zoekresultaten eindigt. Hier niets mee doen, betekent dat je kansen laat liggen qua ranking (en je dus lager in de zoekresultaten kunt eindigen). Deze aanpak van Groove is dus gericht op de toekomst.


V: Heb ik naast Groove nog iets anders nodig?

Tja, dat ligt er een beetje aan. Als je in Nederland zakendoet, is het handig om betalingen aan te bieden via bijvoorbeeld WooCommerce en Mollie. Op pagina’s die je met GroovePages aanmaakt, kun je gewoon linken naar WooCommerce (en dus mensen via Mollie laten betalen). Het is op termijn ook mogelijk om een Stripe-account aan GrooveSell te koppelen en klanten zo via iDeal te laten betalen. Je kunt Stripe wel al koppelen, maar de integratie met iDeal werkt nog niet. Heb je bijzondere wensen, dan kan het zijn dat je naast Groove nog iets nodig hebt, maar in de basis ben je met Groove.cm voorzien.


V: Is er een Groove Facebook groep?

Ja, die is er.


V: Is Groove ‘echt’ of een scam?

Dit is 100% echt! Mijn site al (blogs, video's en online trainingen) lopen via dit systeem.


V: Waar kan ik me aanmelden voor Groove?

De eerste stap is je aanmelden voor een gratis account.

In je account vind je een knop waarmee je de upgrade kunt aanschaffen.


Ben je overtuigd en wil je je aanmelden voor Groove?

Gratis account aanmaken

Upgrade aanschaffen

 

Ik ben heel benieuwd of jij net zo enthousiast bent over Groove als ik. Ik hoor het graag van je!


In dit artikel staan affiliate links. Dit betekent dat ik een commissie/fee krijg als jij via mijn link in GrooveFunnels investeert. Dit kost jou niets extra!