fbpx
 

5 tips om in huis inspiratie op te doen om te schrijven  

Afbeelding tea topics

5 tips om in huis inspiratie op te doen om te schrijven  

Waar doe jij inspiratie op? Waar haal je onderwerpen vandaan om over te schrijven? Hoe kom jij toch aan al die ideeën voor schrijfsuggesties? Vragen die me regelmatig gesteld worden. Het antwoord is simpel: overal. Of ik nu thuis ben, onderweg of in gesprek met iemand, het overkomt me regelmatig dat ik een idee voor een schrijfsuggestie opdoe. Hierbij vijf tips om in je eigen huis inspiratie voor een verhaal op te doen:

  • Pak een tijdschrift, krant of boek en prik met een pen (of potlood) een willekeurig woord. Schrijf over het eerste dat in je opkwam bij het zien van dit woord.
  • Luister goed naar de songtekst van een lied (bijvoorbeeld op de radio of Spotify). Haal er een regel uit die jou inspireert. Schrijf jouw verhaal bij deze zin uit de songtekst.
  • Kijk uit het raam en laat je inspireren door wat je ziet. Dat kan een boom zijn (waar zou de boom nu aan denken?), een voorbijganger (wie is hij/zij? Wat is zijn/haar verhaal?) of een dier (is hij/zij blij met zijn/haar baasje of is hij/zij blij geen baasje te hebben?).
  • Kijk eens door je fotoalbum heen en kies een foto uit waar jij, samen met een of meerdere mensen, op staat. Je weet hoe jij dat moment beleefd hebt. Hoe heeft de ander/hebben de anderen hetzelfde moment beleefd? Wat ging er door hun hoofd?
  • Zelfs als je geen liters thee op een dag drinkt, kan het handig zijn een doosje Pickwick thee te kopen. Het merk introduceerde de zogeheten ‘Tea Topics’. Op de theelabels staan vragen, die je tijdens het drinken van een kopje thee kunt bespreken. Je kunt ze echter ook gebruiken als inspiratiebron voor een verhaal.

 

100 gratis content-ideeën

Kun je nog meer inspiratie gebruiken? Download dan gratis 100 content-ideeën die ik voor je op een rij zette.