fbpx
 

5 tips om onderweg schrijfinspiratie op te doen

Afbeelding huis met naam tuinfluiter

5 tips om onderweg schrijfinspiratie op te doen

Onderwerpen om over te schrijven, zijn overal. Je moet ze alleen zien. Hieronder geef ik je vijf tips om onderweg inspiratie op te doen voor een tekst:

  • Speel luistervink. Mensen praten heel wat af. Luister naar een (gedeelte van een) gesprek. Misschien zeggen deze mensen wel iets wat verband houdt met jouw vak. Kun je er een link naar leggen?
  • Zie je iets dat je opvalt? Bijvoorbeeld een hond in een kapsalon of een baby die borstvoeding krijgt tijdens een congres waarbij je aanwezig bent? Een mooie kans om engagement met je volgers te creëren. Maak er bijvoorbeeld een poll van en vraag mensen om te stemmen.
  • Ben je op reis en zie je een ‘collega’ die jouw vak uitoefent? Wat valt je op? Zijn er overeenkomsten of verschillen?
  • Maak gebruik van inhakers! Is het nationale stroopwafeldag en spot je bij de koffie een stroopwafel? Deel het en vermeld er bijvoorbeeld bij of jij van stroopwafels houdt of ze juist vreselijk vindt.
  • Doe inspiratie op in de natuur. Zie je bijvoorbeeld vogels in een v-vorm vliegen en kun je een relatie leggen naar jouw vak? Deel het! Of zie jij een mooie metafoor in bloemknoppen in de lente? Ook dat is een contentkans.

 

Meer inspiratie nodig? Download 100 content-ideeën

Vind je het lastig om onderwerpen voor je blog, blog of posts op social media te bedenken? Ik verzamelde 100 content-ideeën voor je die je gratis kunt downloaden!