fbpx

Doorlopend waardevolle content creëren voor jouw publiek is een absolute must als je met contentmarketing jouw zichtbaarheid wilt vergroten en je omzet wilt verhogen. In deze blog deel ik 6 top tips met je die content creatie makkelijker maken.

Content maken kan veel tijd kosten en soms heel frustrerend zijn. Herken je dat gevoel dat je je aan het eind van het jaar afvraagt of je er überhaupt iets mee bent opgeschoten? Door het maken van content slim en strategisch aan te pakken haal je het meeste uit de tijd en moeite die je erin steekt. Ik deel een aantal van mijn favoriete programma’s met je die ik gebruik bij het maken en verspreiden van mijn content.

  1. Microsoft Excel

Hoe ik Microsoft Excel gebruik
In Excel heb ik een bestand aangemaakt dat me helpt om mijn content te plannen. Dankzij deze contentkalender zie ik wanneer ik wat ga posten via welk kanaal. Het zorgt voor overzicht, structuur en continuïteit bij het maken van en plannen van mijn content.

Waarom ik Excel fijn vind
Ik heb veel contentkalenders bekeken en getest, maar niets voldeed aan mijn wensen en eisen. Uiteindelijk heb ik in Excel een opzet gemaakt waarin alle elementen die ik fijn vind en nodig heb samenkomen. Dit bestand zorgt ervoor dat ik mijn contentmarketing strategisch aanpak en helpt me om consistent te zijn in het (her)publiceren van mijn content.

  1. Microsoft Word

Hoe ik Microsoft Word gebruik
Toen ik overstapte van Windows naar Mac stond één ding voor mij als een paal boven water: ik wilde Microsoft Word blijven gebruiken. Welke tekst ik ook schrijf ik doe dat altijd in Word.

Waarom ik Microsoft Word fijn vind
Ik vind Word fijn, omdat ik het programma van binnen en buiten ken. Dat het automatisch mijn bestanden opslaat, vind ik een plus net als het feit dat ik het offline kan gebruiken. Het maakt niet uit als mijn internetverbinding wegvalt in Word kan ik gewoon verder werken. Dat in tegenstelling tot WordPress waar ik meer dan eens teksten van blogs kwijtraakte, omdat de internetverbinding wegviel.

Sommige schrijvers zweren bij het programma Scrivener. Ik heb het zelf nog nooit gebruikt, maar hoor er goede verhalen over. Er zijn ook mensen die zweren bij Evernote om concept teksten te schrijven. Ik heb ooit een poging gedaan om Evernote te gebruiken, maar ik vind het niet intuïtief genoeg werken waardoor ik er niets mee doe.

  1. WordPress

Hoe ik WordPress gebruik
Zodra ik een blog in Word heb geschreven, knip en plak ik de tekst in WordPress. Ik maak een conceptbericht aan wat ik later nog kan aanpassen, inplannen en publiceren.

Waarom ik WordPress fijn vind
Natuurlijk zijn er andere platformen dan WordPress die je kunt gebruiken om je blogs te publiceren. Denk bijvoorbeeld aan Joomla en Drupal. Maar toen ik begon met ondernemen, koos ik bewust voor WordPress. Ik vind het gebruiksvriendelijk en het is één van de grootste spelers op de markt.

4 Yoast SEO

Hoe ik Yoast SEO gebruik
Deze plug-in gebruik ik om ervoor te zorgen dat mijn blogs zoekmachinevriendelijk geschreven zijn.

Waarom ik Yoast SEO fijn vind
In een andere blog schreef ik waarom ik geen SEO-teksten schrijf. Toch heb ik deze plug-in geïnstalleerd, zodat ik toch een check kan doen hoe mijn tekst op SEO-gebied scoort. Het fijne aan deze plug-in is dat je helemaal geen kennis van SEO hoeft te hebben om teksten te kunnen schrijven die daar rekening mee houden. Je krijgt letterlijk ‘groen licht’ als je tekst ‘SEO-proof’ is. Het enige dat je hoeft te doen, is een kernwoord invullen waarop je gevonden wilt worden. Yoast SEO beoordeelt vervolgens je content en laat je met een rood, oranje of groen ‘bolletje’ zien hoe je content scoort qua SEO. Met de gratis versie -die ik gebruik- kun je al goede resultaten behalen. De betaalde versie biedt je meer mogelijkheden en geeft betere inzichten.

  1.  Canva

Hoe ik Canva gebruik
Canva gebruik ik onder andere om afbeeldingen te maken voor bij mijn blogposts. Je kunt er ook afbeeldingen mee maken voor social media posts.

Waarom ik Canva fijn vind
Dankzij Canva kan ik afbeeldingen maken die eruit zien alsof ze door een vormgever zijn gecreëerd. In Canva vind je ontzettend veel (gratis) sjablonen die je kunt aanpassen door bijvoorbeeld je eigen foto’s en huisstijlkleuren toe te voegen. Het programma werkt redelijk intuïtief. Ik gebruik de gratis optie en die biedt al veel mogelijkheden. Met de betaalde versie heb je meer gebruiksgemak.

  1. Hootsuite

Hoe ik Hootsuite gebruik
Ik gebruik Hootsuite voor het inplannen van social media berichten op verschillende social media accounts.

Waarom ik Hootsuite fijn vind
Als contentmaker combineer ik het vooraf inplannen van berichten met posts die ik ad hoc maak en plaats. Er zijn ontzettend veel programma’s waarmee je social media berichten vooraf kunt inplannen, zoals bijvoorbeeld Buffer, Coosto of Obi4One. Zelf werk ik met het programma Hootsuite. In de gratis versie kun je drie social media accounts aan Hootsuite koppelen. In Hootsuite kun je vervolgens voor deze social media accounts berichten aan maken en inplannen. Er is een handig overzicht waarmee je per week ziet welk bericht je voor welk social media account hebt ingepland. Betaalde versies van de diverse programma’s bieden meer opties. Voor mij biedt de gratis versie van Hootsuite (nog) voldoende mogelijkheden.

Hopelijk helpen deze tips jou om sneller content te maken. Vind je het lastig om dat strategisch aan te pakken en teksten te schrijven die jouw ideale klanten aanspreken? Neem dan contact met mij op. Ik help je er graag bij!

Wil je weten wanneer de deuren weer opengaan?

Vul hieronder je e-mailadres in en je hoort het zodra jij je kunt inschrijven.

Gelukt! We houden je op de hoogte!

Pin It on Pinterest