fbpx

Meedoen aan een programma zoals SENSA kan een geweldige manier zijn om jouw bedrijf te laten groeien. Je krijgt toegang tot een hoop kennis en kunt deel uitmaken van een community vol andere (vrouwelijke) ondernemers die elkaar adviseren en ondersteunen. Om ervoor te zorgen dat jij je niet overweldigd voelt, geef ik je wat tips om het maximale uit SENSA te halen.

 1. Maak een mapje aan in je e-mailprogramma (of op je computer) voor SENSA.

Zet alle e-mails (vooral die met je inloggegevens) over SENSA in deze map, zodat je deze gemakkelijk kunt vinden. En voeg mijn mailadres toe aan je ‘witte lijst’ (dit is een lijst met veilige e-mails). Zo zorg je ervoor dat mijn mails niet in je spamfolder terechtkomen. Geen idee hoe je dat laatste doet? Google ‘een adres op de witte lijst zetten met [voeg de naam van je e-mailprovider in]’.

 1. Introduceer jezelf aan de overige leden

Er is een besloten Facebook-groep voor leden van SENSA. Dit is dé plek om vragen te stellen (aan mij en aan andere leden) en om gesprekken te voeren.

Een paar dingen over de Facebook-groep:

 • Meld jezelf aan voor de groep en stel jezelf voor aan de rest van de groep.
 • Er zijn een aantal wekelijkse post waarvan ik het tof zou vinden als je daarop reageert, zoals maandag #accountability (doelen stellen voor de komende week), woensdag #reflectie (iets delen waarmee je worstelt), vrijdag #ietstevieren (je successen delen).
 • Wil je dat ik een vraag beantwoord, tag me dan in de post.

 

 1. Boek je 1-op-1-sessie met mij

Als je recht hebt op een 1-op-1-sessie met mij waarin we samen sparren over copywriting, storytelling en contentmarketing, vergeet dan niet om hiervoor een afspraak in te plannen.

 1. Zet belangrijke data in je agenda

Er is een wekelijkse groepscoaching – het ‘vragenuurtje’ – in principe elke donderdag om 10.00 uur. Omdat ik weet dat iedereen het druk heeft, streef ik ernaar vragen in ongeveer een half uur te beantwoorden. Je hoeft niet elke keer aanwezig te zijn of van het begin tot het eind te blijven, maar ik raad je wel aan er gebruik van te maken. Het is hét moment waarop ik jouw vragen kan beantwoorden. Kun je niet bij het vragenuurtje aanwezig zijn? De opname blijft een aantal weken beschikbaar, zodat je ‘m kunt terugkijken.

Ik gebruik de videoconferentiesoftware Zoom voor de groepscoaching-bijeenkomsten. Het is handig als je dit gratis programma op je laptop / telefoon / tablet downloadt.

Er worden binnen SENSA masterclasses gegeven over interessante onderwerpen, zoals businessmodellen, online ondernemen en fotografie. Deze worden over het algemeen gegeven door gastdocenten. Deze masterclasses worden opgenomen en kun je terugvinden in je persoonlijke online leeromgeving.

 1. Blok tijd in je agenda

Wanneer je een bedrijf hebt, is er altijd wel iets te doen. Het kan lastig zijn om tijd vrij te maken om aan kennisvergaring en persoonlijke ontwikkeling te doen. Hoe meer tijd jij in SENSA stopt hoe meer je er aan hebt. Mijn advies is om elke week een dagdeel in je agenda te blokken om door de content heen te gaan en met het geleerde aan de slag te gaan. Lukt dat écht niet? Kijk dan of je bijvoorbeeld elke dag vijftien tot dertig minuten kunt blokken. De truc is om ervoor te zorgen dat leren een gewoonte wordt. Vind je het lastig om tijd vrij te maken, lees dan ook eens deze blog.

 1. Probeer altijd bij het ‘vragenuurtje’ te zijn

Elke week is er een online groepscoaching bijeenkomst. Dit is in principe elke donderdag om 10.00 uur. Dit is jouw kans om je vragen te stellen en hulp te krijgen, zodat je weer verder kunt. Omdat ik weet dat iedereen het druk heeft, streef ik ernaar vragen in ongeveer een half uur te beantwoorden. Bij het vragenuurtje aanwezig zijn, is ook een prima gelegenheid om de andere deelnemers te leren kennen en een band met ze op te bouwen. Wie weet wat jullie buiten SENSA nog voor elkaar kunnen betekenen!

Tip: zet het ‘vragenuurtje’ in je agenda als ‘herhaalde activiteit’ en stel een reminder in.

 1. Heb je hulp nodig? Laat het weten en geef aan wat je nodig hebt

Zit je vast? Vraag dan om hulp aan de groep. Plaats er een post over in de Facebook-groep en tag mij als je denkt dat ik je kan helpen. Vraag om hulp aan anderen en bied die ook als groepsleden daar om vragen. Gaat om iets heel persoonlijks, voel je dan vrij om mij een mail te sturen.

Ik kan jouw hulp ook goed gebruiken bij het verder ontwikkelen van SENSA om het programma nóg beter te maken. Heb jij tips, ideeën of suggesties? Laat het me dan weten. Dat waardeer ik zeer.

 1. Onthoud dat je er uithaalt wat je erin stopt

Het zou mooi zijn als er een magische formule was voor marketing. Die is er niet. Alles wat ik binnen SENSA met je deel – de lessen, werkbladen en raamwerken (en al het andere waardevolle materiaal) – besparen je enorm veel tijd, maar jij moet er ook zelf tijd en energie in stoppen.

 1. Ben realistisch

Als je gelooft dat je meteen resultaat ziet, bestaat de kans dat je teleurgesteld zult zijn. Kiezen voor contentmarketing is kiezen voor een langetermijnstrategie. Het duurt minimaal een halfjaar voordat je met consistente, dagelijkse acties de vruchten kunt plukken van je inspanningen. Ben realistisch en vergelijk jouw eerste stap niet met de honderdste die een collega ondernemer zet. ‘Vergelijkeritis’ is een grote valkuil die je vaak verder van je doel afbrengt. Focus op jouw eigen bedrijf, je eigen ontwikkeling en werk daar in jouw eigen tempo aan.

 1. Bereid je voor op moeilijke momenten

Wie meedoet met SENSA zal geheid een keer een foutje maken of iets uitproberen wat totaal niet werkt. Laat je daar niet door ontmoedigen, het hoort erbij. Deel het met anderen in de groep. Het is leerzaam voor andere ondernemers en voor jouzelf.

Vergeet vooral ook niet om je successen te vieren! Heb je een contentkalender gemaakt, leuke reacties gehad op je blog of iets verkocht? Deel het met de groep! Laat je door het succes van anderen niet ontmoedigen, maar probeer ervan te leren en het in je eigen bedrijf toe te passen. En vraag vooral ook om advies aan andere ondernemers.

Tip: Maak een bladwijzer van deze pagina, zodat je ‘m opnieuw kunt bekijken wanneer je daaraan behoefte hebt.

Doe je nog niet mee met SENSA? Je leest er hier meer over.

Wil je weten wanneer de deuren weer opengaan?

Vul hieronder je e-mailadres in en je hoort het zodra jij je kunt inschrijven.

Gelukt! We houden je op de hoogte!

Wil je weten wanneer de deuren opengaan?

Vul hieronder je e-mailadres in en je hoort het zodra jij je kunt inschrijven.

Gelukt! We houden je op de hoogte!

Pin It on Pinterest