fbpx

Geen idee waarover je content kunt maken? Steel ideeën voor je content. Waarom hier niets mis mee is en hoe je dat op een sympathieke manier doet, lees je in deze blog. 

Zeg eens eerlijk: jij kijkt toch ook wel eens af? Wat mij betreft, is daar helemaal niets mis mee. Door af te kijken, kun je namelijk iets nieuws leren. Ideeën van een ander stelen helpt je in je creatieve ideeënproces. Een idee van een ander kan jou namelijk weer op een nieuw idee brengen. Ik laat me dagelijks inspireren door de content van anderen. Waarom moeilijk doen als het  makkelijk kan?

Bestaan originele ideeën wel?

En toch… Het is er zo bij mij (en bij jou waarschijnlijk ook) ingeramd dat afkijken niet oké is dat het soms wat ongemakkelijk voelt. Aan de andere kant: welk idee is er nou écht origineel? Neem de gemiddelde Hollywoodfilm: jongen en meisje vinden elkaar leuk. Ze moeten allerlei obstakels overwinnen om uiteindelijk toch in elkaars armen te eindigen. Of deze: de good guy wil de wereld verbeteren. Hij komt op zijn pad allerlei slechteriken tegen die hem tegenwerken, maar hij is ze allemaal te slim af waardoor zijn plan slaagt.  

Ideeën als inspiratiebron

Ik laat me dus graag inspireren door de content van anderen. Het zien van een serie op Netflix kan mij aanzetten tot het schrijven van een social media post, omdat ik bijvoorbeeld een parallel kan trekken naar mijn werk. En een van de sprekers tijdens de Youpreneur Summit in Londen deed mij een idee voor een te ontwikkelen een online programma aan de hand. Ben ik dan een inspiratieloze luilak? Of ben ik iemand die zich laat inspireren door de ideeën van anderen om me die vervolgens eigen te maken? Ik ga voor dat laatste. Want er zit wat mij betreft wel degelijk een verschil tussen iets woord voor woord overnemen of je door iets laten inspireren en er je eigen sausje overheen gieten. Ben jij het dat met mij eens?

Sharing is caring

Mijn kennis, kunde en ideeën deel ik met liefde met jou. Daarom staan hieronder ideeën voor content die je naar lieve lust kunt gebruiken. Graag gedaan!

  1. Ik heb een Excelbestand waarin ik content noteer die mij aanspreekt. Denk aan koppen, onderwerpregels van e-mails die ik ontvang en titels van blogs en podcasts die ik voorbij zie komen. Zo heb ik altijd iets waarop ik kan terugvallen bij gebrek aan inspiratie. Ben ik onderweg? Dan mail ik ze naar mezelf of zet ik ze in de notities van mijn telefoon. Evernote of Pocket zijn ook handige tools.
  1. Als ik in de boekhandel of supermarkt magazines zie liggen, scan ik de cover om te zien welke koppen erop staan. Er kan er zomaar eentje op staan die mij inspireert om een post op social media of een blog over te schrijven. Een foto van de cover is zo gemaakt om het idee niet verloren te laten gaan.  
  1. Bij totaal gebrek aan inspiratie is het internet altijd behulpzaam. Deze site helpt mij bij het genereren van ideeën en ook Answerthepublic stelt zelden teleur. 
  1. Om het maken van content voor jou een stuk makkelijker te maken, verzamelde ik 100 content-ideeën voor je. Je kunt ze gratis downloaden. 

Tip:
Kijk naar wat je raakt of blij maakt en bedenk hoe je het kunt aanpassen. Voeg iets toe, laat iets weg, hussel de inhoud door elkaar en kijk wat er ontstaat.

Steel de ideeën die ik met je deelde gerust… en laat me in de comments weten welk idee jij als eerste gaat gebruiken. 

Wil je weten wanneer de deuren weer opengaan?

Vul hieronder je e-mailadres in en je hoort het zodra jij je kunt inschrijven.

Gelukt! We houden je op de hoogte!

Wil je weten wanneer de deuren opengaan?

Vul hieronder je e-mailadres in en je hoort het zodra jij je kunt inschrijven.

Gelukt! We houden je op de hoogte!

Pin It on Pinterest