fbpx

Wat moet er op mijn bedrijfswebsite komen te staan en welke pagina’s heb ik nodig? Vraag jij je dat af? In deze blog geef ik je tips en trucs waardoor jij een goede opbouw voor je bedrijfswebsite kunt ontwikkelen.

 • Homepage

  Op je homepage zet je in het kort wat je biedt en welke problemen van klanten je oplost als ze jouw product of dienst kopen. Je zegt dus wat je doet en voor wie. Een tip: zeg ‘Ik ben, ik help, zodat. Dus ‘Ik ben Nanneke van Drunen en ik leer ondernemers SENSAtionele teksten schrijven, zodat zij hun (content)marketing met gemak doen, zichtbaarder worden en meer omzet genereren.’

 

 • Over mij-pagina

  Je waarom en wie zet je met name op je ‘over mij-pagina‘. Het doel is om de lezer het gevoel te geven dat jij de juiste persoon bent om zijn probleem op te lossen. Om de lezer daaraan te herinneren, kun je de pagina kort beginnen met welke problemen jij oplost. Bijvoorbeeld: ‘Zit je gevangen in je baan en is saai het woord dat in je opkomt als je aan je werk denkt? Ik help je om de sleur te doorbreken en zorg ervoor dat jij binnen drie maanden weer fluitend naar je werk gaat Wie ik ben? Mijn naam is…’.

  Volgens de beroemde marketingexpert Simon Sinek kopen mensen niet wat je doet, maar waarom je iets doet. Laat dat zien op deze pagina. Wie ben jij? Wat is jouw drijfveer, jouw passie? Waarom spring jij elke dag uit bed om te doen wat je doet? Vul dat aan met waar jouw expertise vandaan komt. Meld hier bijvoorbeeld relevante opleidingen, cursussen en de aanleiding waarom je met je onderneming bent begonnen. Zet hier ook waarin jij je onderscheidt van anderen. Zo ben ik bijvoorbeeld de enige Nederlander die volgens de Amerikaanse AWA-methode schrijfworkshops mag geven. Laat ook iets van je persoonlijkheid zien. Daarmee bouw je vertrouwen op. Zo heb ik op mijn pagina bijvoorbeeld staan dat ik op wereldreis ben geweest. Het maakt je menselijk en kan een haakje zijn voor een klant om zich verbonden met jou te voelen.

  En vergeet vooral niet om een mooie, professionele foto van jezelf bij de tekst te plaatsen. Mensen doen nou eenmaal liever zaken met mensen dan met bedrijven. De over mij-pagina is ook de plek om een link naar je LinkedIn-profiel op te nemen en te verwijzen naar testimonials of businesscases van tevreden klanten.

  Wil je weten welke fouten veel worden gemaakt op ‘Over mij-pagina’s’ (en hoe je dit voorkomt) bekijk dan de gratis masterclass die ik hierover opnam.

 

 • Producten en diensten

  Wat je doet, dus je producten en diensten, vormt een apart onderdeel op je bedrijfswebsite. Je kunt ervoor kiezen om een korte omschrijving te schrijven en mensen voor meer informatie contact op te laten nemen. Een andere optie is dat je van elk product of elke dienst een apart onderdeel maakt, bijvoorbeeld met een professionele foto en een korte beschrijving van het product of de dienst. Is er veel over te vertellen? Dan kun je ervoor kiezen om de bezoeker door te laten klikken naar een nieuwe pagina met daarop alle informatie die een lezer nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan productspecificaties, de prijs en bovenal wat de potentiële klant eraan heeft als hij het product koopt. Beantwoord de vraag ‘what’s in it for me’ gezien vanuit de klant. Bijvoorbeeld ‘Deze koptelefoon is draadloos waardoor je nooit meer hoeft te vechten met snoeren die in de knoop zitten’ of ‘Na het volgen van deze training val je gegarandeerd vijf kilo af binnen dertig dagen.’

 

 • Jouw werkwijze

  Jouw ‘hoe’ kun je benoemen op een pagina waar je het hebt over jouw werkwijze. Hier beschrijf je wat mensen kunnen verwachten als ze met jou in zee gaan. Ben jij een coach die alleen online coacht? Dan benoem je dat op deze pagina. Onderscheid jij je van andere merken, doordat jij al je producten met de hand maakt? Ook dat komt op je ‘hoe’ pagina.

 

 • Contactpagina

  Het wanneer is wanneer jij bereikbaar bent. Wat zijn je openingstijden? Die kun je bijvoorbeeld in de footer (een balk onderaan je website) zetten of op de contactpagina. Dit is vooral belangrijk als je een bedrijf hebt met winkeltijden. Is dat voor jou niet van toepassing, kun je ervoor kiezen om die informatie niet te vermelden. Waar jouw bedrijf is gevestigd kun je ook onderaan je website (in de footer) zetten of op de contactpagina. Je kunt er ook voor kiezen om de informatie in de footer en op de contactpagina te zetten.

 

Tips

 • Sluit elke pagina af met een call to action. Dat is een zin waarin je aangeeft wat je wilt dat de klant doet, bijvoorbeeld: neem contact op voor een vrijblijvend gesprek of schrijf je in voor de nieuwsbrief.
 • Storytelling is hot en vertel ook zeker jouw verhaal, maar wees oprecht. Verzin geen dingen om jezelf en jouw verhaal interessanter te maken.
 • Schrijf geen ‘we’ als je een eenpitter bent. Durf te kiezen voor de ik-vorm.
 • Pas op voor too much info. Je wilt persoonlijk en eerlijk zijn, maar geef niet te veel informatie ineens. Op een eerste date vertel je ook niet meteen alles. Zie je website als een eerste kennismaking die uitnodigt tot meer contact.
 • Gebruik in je teksten geen vaktaal of onnodig moeilijke woorden. Daar maak je het de lezer moeilijk mee en vergroot de kans dat die afhaakt en je site verlaat.
 • Gebruik tussenkopjes. Boven elke alinea zet je een tussenkopje dat samenvat waar de alinea over gaat. Dit helpt je lezer om je tekst snel te kunnen scannen.

 

Veel succes met het ontwikkelen van je bedrijfswebsite! Worstel je daarmee en zou je het met gemak willen doen? Dan is mijn online training ‘Maak een magnifieke website’ iets voor jou! Je leest er meer over op deze pagina.

Wil je weten wanneer de deuren weer opengaan?

Vul hieronder je e-mailadres in en je hoort het zodra jij je kunt inschrijven.

Gelukt! We houden je op de hoogte!

Wil je weten wanneer de deuren opengaan?

Vul hieronder je e-mailadres in en je hoort het zodra jij je kunt inschrijven.

Gelukt! We houden je op de hoogte!

Pin It on Pinterest