Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Schrijf jezelf beter

(en voel je gelukkiger, 

lichter en energieker)

Ja, dat wil ik!

Ken je dat gevoel? Dat je iets dwars zit. Er iets sluimert onder de oppervlakte. Die klootzak van een ex met zijn nieuwe vriendin, die abortus die je liet uitvoeren, de meelevende blik van de arts terwijl jij een diagnose krijgt die je leven op z’n kop zet, of….

Jij zit er vol van en bent er (nog) mee bezig. Je wilt er (weer) met iemand over praten, maar durft niet. Bang dat die ander je nooit meer als dezelfde persoon ziet of er zelf slecht van gaat slapen. Of nog erger… dat iemand met zijn ogen rolt en zegt: ‘Ben je daar nou nog niet overheen? Get a life’. En dus praat je er niet over en doe je net alsof er niets aan de hand is. En als je er al met iemand over praat, zwak je het verhaal en je emoties af.

Je zou er wel (weer) met iemand over willen praten, maar je bent bang dat de ander met zijn ogen rolt en denkt: ‘Daar heb je haar/hem’ weer. Ben je daar nóg niet klaar mee?’ Of je bent bang dat je de ander pijn doet met wat je zegt of dat die een ander beeld over je krijgt. Je wil niet buitengesloten worden of een ‘labeltje’ krijgen. En dus praat je er niet over, terwijl je dat wel wil. En als je er al met iemand over praat, zwak je het verhaal en je emoties af.

Je moet het kwijt, maar dat gaat niet. Er is niemand aan wie je dit kunt of durft te vertellen. Naar een psycholoog gaan… je bent toch niet gek? Je zit alleen ergens mee. Iets dat schuurt en wringt, ergens diep vanbinnen. En als je heel eerlijk tegen jezelf bent, weet je dat het aan je vreet. Dat kan niet goed voor je zijn. En dat is het ook niet!

Dingen opkroppen, je emoties niet uiten en/of geheimen met je meedragen, zorgt voor stress... En van stress word je letterlijk ziek. Ja, dat lees je goed! Van stress word je ziek. Ik ben geen Hermelien die er met een toverstafje voor kan zorgen dat jouw stress als sneeuw voor de zon verdwijnt. Je kunt je verleden nou eenmaal niet veranderen. Wat je wél kunt veranderen, is hoe je ermee omgaat. Ik kan jou helpen om anders te kijken naar wat er is gebeurd, zodat jij lagen emoties kunt afpellen en ervoor zorgt dat het een plekje krijgt.

Hoe fijn zou het zijn als je wat er is gebeurd achter je kunt laten? Als je de energie die je nu aan ‘herkauwen’ besteedt aan leukere dingen kunt besteden? Dat jij je lichter, optimistischer en gezonder voelt, omdat je de gebeurtenis een plekje kunt geven? En dat je dat op een veilige manier kunt doen? Klinkt dat goed? Dan is Schrijf jezelf beter iets voor jou! In dit online programma schrijf jij jezelf letterlijk beter.

En het mooie is dat je in weinig tijd veel resultaten kunt behalen. In slechts vijf dagen kun jij al grote veranderingen voor elkaar krijgen. Vijf dagen op een rij, twintig minuutjes van je tijd met als resultaat dat je lekkerder in je vel zit en energieker bent doordat je iets achter je kon laten. Wie wil dat nou niet?

Ja, dat wil ik!

Ik wel! En ik weet uit eigen ervaring dat het werkt. Als kind pende ik hele schriften en dagboeken vol. Het was mijn manier om dingen van me af te schrijven en een plekje te geven. Toen ik op de middelbare school gepest werd, was het papier mijn vriend. Een luisterend oor, zonder oordeel. Omdat ik het vertellen van verhalen en schrijven zo fantastisch vond (en vind), was de keuze voor de Academie voor Journalistiek en Voorlichting snel gemaakt. Ik vond de studie heerlijk en schreef jarenlang met plezier teksten voor klanten.

Iets geheeld

Maar ergens schuurde het. Mijn klanten bepaalden het onderwerp de insteek en het aantal woorden van de tekst. Van lekker vrij schrijven was geen sprake. Ik miste het. Dat was de reden dat ik in Amsterdam een serie workshops creatief schrijven volgde. Ik werd zó geraakt door de gebruikte Amherst Writers & Artist methode dat ik mij daarin wilde laten scholen. Dat kon. In Amerika… Als reisfanaat was dat voor mij alleen maar mooi meegenomen. J Ik doorliep de selectieprocedure en werd toegelaten. Er volgde een vreugdedansje door de kamer. Totdat ik op het treinstation in Philadelphia stond. Ik ijsbeerde over het perron en kotste bijna in de blauwe afvalbak, omdat ik het zo ontzettend spannend vond. Wat als het zou tegenvallen? De groep, de methode. Mijn zorgen waren voor niets geweest. De groep was een warme deken en de AWA-methode fantastisch. Tijdens één van de lessen schreef ik een tekst en voelde iets in mij veranderen. Terwijl ik de tekst voorlas, rolden de tranen over mijn wangen. En dat was oké. Ik wist dat ik iets had geheeld.

Waarom dat zo was en hoe het werkte, wist ik niet. Ik wist alleen dát het werkte. Totdat ik online iets las over expressief schrijven. Een methode waarnaar sinds 1986 wetenschappelijk onderzoek is gedaan. Uit het onderzoek bleek dat mensen door te schrijven letterlijk sneller genazen na een operatie. Schrijven kan je dus niet alleen helpen om onzichtbare wonden, maar ook zichtbare wonden te helen. Een operatie zorgt voor een stressreactie, net als het niet uiten van je emoties dat doet. En stress is slecht voor je lichaam. Ineens was me kristalhelder waarom mensen zichzelf letterlijk beter kunnen schrijven. Whaaa! Hoe tof is dat? Waarom wist niemand dit?

Machteloos voelen

Ik wist dat ik hier iets mee wilde doen, maar voelde dat het niet het juiste moment was. Ik legde het idee op de plank en ging verder met mijn leven. Het idee sluimerde jarenlang ergens op de achtergrond. Tot het oktober 2019 werd. De dag dat mijn schoonzus de diagnose acute leukemie kreeg. Ik stond voor mijn gevoel machteloos aan de zijlijn, maar wilde toch iets doen. Ik begon als een malloot boeken te lezen over hoe ziektes ontstaan en manieren en hoe je kunt genezen. Het onderzoek waarover ik eerder las, kwam weer bovendrijven. Ik dook er volledig in en werd weer geraakt door wat ik las. Een paar dagen op rij, twintig minuten schrijven volgens een wetenschappelijk bewezen methode zorgt er letterlijk voor dat mensen energieker, positiever zijn en minder vaak naar de dokter gaan. Ik vind het FANTASTISCH en bijna magisch dat je dat met zoiets simpels als schrijven voor elkaar kunt krijgen. Ik voelde NU is het moment. NU moet ik hier iets mee gaan doen. En zo ontstond Schrijf jezelf beter.

Waarom schrijven?

 • Omdat het veilig is. Je schrijft alleen waardoor er een veilige ruimte is waar niet wordt geoordeeld over wat je opschrijft. Niemand die zucht dat je weer over het voorval begint en wat het met je doet.

 • Je kunt volledig eerlijk tegen jezelf zijn. Er is niemand die over je oordeelt of je veroordeelt. Da’s ook de reden waarom mensen vaak aan totale vreemden hun levensverhaal opbiechten. De gedachte dat ze die persoon nooit meer zien, creëert eenzelfde soort veiligheid. Papier kun je zien als die vreemde: het is veilig, omdat je wat je geschreven hebt kunt vernietigen. Papier luistert, maar oordeelt niet.

 • Als je over iets schrijft, hoef je er niet langer over na te denken. Door het op te schrijven, ontstaat er weer ruimte op je ‘harde schijf’. Ruimte voor leuke dingen.

 • Het is goedkoop: je hebt er geen speciale apparatuur voor nodig. Een pen en papier zijn genoeg.

 • Het hoeft niet veel tijd te kosten, met 4 keer 20 minuten kom je al een heel eind.

 • Denk jij nou: ‘Maar ik ben geen schrijver!’. Dat geeft niets. Als jij bereid bent om te gaan zitten en te schrijven om jezelf te veranderen, heb je de grootste stap op weg naar meer vitaliteit en plezier in je leven al gezet.


  Schrijf jezelf beter is een combinatie van twee (wetenschappelijk) bewezen schrijfmethodes aangevuld met geleide meditaties en affirmaties. Omdat ik geloof dat die twee dingen jou ook kunnen helpen bij het verwerken van je emoties en het veranderen van je leven.


  Ik gun het jou dat jij je lichter voelt, dingen verwerkt, opluchting voelt, lekkerder in je vel zit, meer energie hebt en/of minder vaak naar de dokter toe hoeft (tenzij jouw dokter eruit ziet als McDreamy of McSteamy ;-)). En ik wil vooral dat JIJ JEZELF dat gunt!


  Gun jij jezelf dit? Schrijf je dan nu meteen in!

  WANNEER KAN SCHRIJF JEZELF BETER JOU HELPEN?

  Het kan WEL helpen? Als:
 • je nog veel nadenkt over of bezig bent met traumatische ervaringen uit het verleden.

 • er nu iets is dat je bezighoudt, bijvoorbeeld ruzie met een familielid, vriend(in) of collega, angst om een examen te verknallen, een project op het werk waarmee je worstelt.

 • er grote veranderingen op stapel staan in je leven. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van een dierbare, maar ook dingen zoals trouwen, een kind krijgen of aan een nieuwe baan beginnen.

 • er iets is waar je ’s nachts van wakker ligt.

 • Jij een ziekte hebt, zoals fybromyalgie, prikkelbare darmsyndroom, HIV of kanker (vooral borst, prostaat en nieren). De ziekte verdwijnt niet, maar het schrijven kan er wel voor zorgen dat je beter slaapt, minder pijn hebt of minder medische hulpmiddelen nodig hebt.

 • jij er klaar voor bent om wat er gebeurd is achter je te laten.

 • Het helpt je NIET als je:
 • trauma recent is en jij je er nog niet klaar voor voelt om te schrijven over wat er is gebeurd. Wacht dan 1 tot 3 weken voordat je erover gaat schrijven, anders kan het te overweldigend zijn.

 • niet bereid bent om 4 keer 20 minuutjes tijd vrij te maken

 • er absoluut van overtuigd bent dat schrijven je niet gaat helpen

 • HET WERKTE VOOR DEZE MENSEN EN KAN OOK VOOR JOU WERKEN

  "De tools uit het programma kun je de rest van je leven toepassen"

  Ik ben heel nuchter en toch werd ik getriggerd toen ik over Schrijf jezelf beter hoorde. Het leek me interessant en ik hoopte dat het me zou helpen om weer een laagje af te pellen. Het was goed om met aandacht naar een onderwerp te kijken, bewust te luisteren naar wat er bovenkomt en daarover te schrijven. Ik kwam bij mijn gevoelens, maar werd er niet verdrietig van en raakte er ook niet door van streek. Al hield het me wel door de dag heen bezig. En hoewel ik geen enorme break through heb gehad, ben ik blij dat ik heb meegedaan. Meestal suddert zoiets bij mij na en valt het binnenkort op zijn plaats. Schrijf jezelf beter is een waardevol programma dat voor veel mensen helpend kan zijn. Het mooie is dat als je de tools eenmaal hebt je ze de rest van je leven kunt blijven toepassen

  Helen van Rijn

  "Schrijf jezelf beter heeft me heel veel gebracht en ik ga de tools die ik kreeg aangereikt absoluut vaker gebruiken"

  Ik ben ervan overtuigd dat emoties zich opsluiten in je lijf en voor blokkades zorgen. Ik wist dat ik door een aantal emoties verder heen moest dan ik tot zover had gedaan om er regie op te krijgen, maar vond het lastig om daar zelf vorm aan te geven. Schrijf jezelf beter klonk als een passend programma om daar stappen in te zetten. De combinatie van schrijven en begeleide meditaties is sterk. Het zorgde ervoor dat ik diep durfde te gaan. Al schrijvend pelde ik de emoties af en kwam ik tot de kern. En dat is nodig, want anders verwerk je het nog niet echt en komt het op een onverwacht moment weer naar boven.

  Schrijf jezelf beter is een heel goede methode om dieper te gaan en totaal eerlijk te zijn naar jezelf. Ik heb dingen opgeschreven die ik nooit eerder durfde op te schrijven. Dus dat is pure winst. Ik raad iedereen aan om dit programma te volgen. Nanneke heeft een fijne stem en is een prettige persoonlijkheid. Het voelde alsof ze me elke dag vanaf de zijlijn aan stond te moedigen. Ik had wel verwacht dat het veel los zou maken en ben blij dat ik het bloody serious heb genomen. Het hield mij die 5 dagen ook op andere momenten bezig, buiten het schrijven om. Schrijf jezelf beter heeft me heel veel gebracht en ik ga de tools die ik kreeg aangereikt absoluut vaker gebruiken

  Sita Dijkstra

  "Dankzij Schrijf jezelf beter kon ik dingen loslaten en stappen zetten"

  Ik had niet het idee dat ik iets had om over te schrijven. Maar ik heb eerder gedacht dat ik iets had verwerkt dat totaal onverwacht, met verdriet en al, toch naar bovenkwam. Ik wilde kijken wat Schrijf jezelf beter mij kon brengen. De meditaties in het programma maakten het mogelijk voor mij om bij mijn gevoel te komen. Dat was mooi. Dankzij Schrijf jezelf beter kon ik weer dingen loslaten en stappen zetten. Iedereen heeft issues waar hij mee worstelt. Schrijf jezelf beter is een goede tool die je kan helpen bij het afpellen van je emoties en gebeurtenissen een plekje geven. Nanneke, dank je wel! Ik ben blij dat ik deze kans met beide handen heb aangegrepen.

  Yvonne

  "Er ontstond ruimte, lucht en energie"

  Ik denk altijd dat ik geen tijd voor zoiets heb. Die is er wel, maar ik moet het belangrijk maken en bijvoorbeeld de wekker eerder zetten. Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Ik heb de neiging om alles kapot te analyseren. Dankzij Schrijf jezelf beter werd het impliciete expliciet. De combinatie van het schrijven met de meditaties vond ik echt geweldig. Ik boorde hierdoor een dieperliggende energie aan. De meditaties zetten de motor in beweging waarna dingen door erover te schrijven duidelijk worden.

  Er gebeuren dingen in je leven, maar vaak ga je daarna gewoon weer verder. Je hebt het druk en draait op adrenaline. Maar ik merkte dat ik niet meer zo goed voor mezelf zorgde en lustelozer was. Ik moest daar een keer doorheen, maar wist niet hoe. Dankzij Schrijf jezelf beter lukte dat, zag ik patronen en werd het concreet. Er is iets uit de weg waar ik tegenaan bleef lopen. Er ontstond ruimte, lucht en energie. Ik ben moeiteloos, gedachteloos en planloos dingen anders gaan doen. Zo sta ik elke ochtend om 6.00 uur buiten voor een uurtje me-time. Dat kreeg ik jaren niet voor elkaar. Het lijkt alsof ik moeiteloos mijn oude ‘knopje’ weer heb gevonden. Dat uurtje geeft me de rest van de dag energie om fris in het koppie te kunnen blijven. Ik wil Schrijf jezelf beter vaker volgen, want het is echt waardevol.

  Renske

  "Ik kreeg een inzicht dat voor een mega shift zorgde"

  Ik was benieuwd hoe schrijven mij kon helpen bij het doen van zelfonderzoek en het ontwikkelen van mezelf. Het schrijven gaf me een vrij gevoel en ik kreeg een inzicht dat voor een mega shift zorgde. Dat ontroerde mij enorm. Ik was verwonderd dat je zo’n heftig en belangrijk inzicht kunt krijgen door te schrijven. Dat was zo waardevol.

  Als je Schrijf jezelf beter volgt, heb je iets extra’s in je ‘ehbo-kistje’ zitten. Het is een vaardigheid die je kunt blijven toepassen. Ik zie het als een medicijn dat je altijd voor jezelf kunt gebruiken. Het programma is écht iets speciaals en ik vind het een absolute aanrader. Het is heel laagdrempelig, terwijl het tegelijkertijd veel diepgang biedt. Ik heb er zin in om het nog een keer te doen.

  Marion Pluimes

  WAT KAN HET JE OPLEVEREN?

  Positiever gevoel

  meer positieve emoties voelen, makkelijker kunnen lachen.

  Beter slapen

  sneller in slaap vallen of beter slapen dan je eerst deed.

  Betere gezondheid

  je gezonder voelen, minder klachten hebben en/of pijn voelen.

  Fijnere gedachten

  minder vaak aan het trauma/de gebeurtenis denken en als je eraan denkt zijn de gedachten fijner/doen ze minder pijn.

  Minder irritaties

  je minder geïrriteerd voelen, minder vaak ruzie hebben met anderen (of het gevoel dat andere mensen aardiger lijken te zijn).

  Opener zijn

  eerlijker en opener zijn naar andere mensen (en zij naar jou).

  Meer focus

  makkelijker kunnen focussen op je werk en bij de dingen die je doet.

  Meer begrip

  meer begrip hebben voor de gebeurtenis/het trauma waarover je schreef.

  Gezonder leven

  minder alcohol drinken, drugs gebruiken en/of gezonder eten

  “THERE IS NO HEALING WITHOUT FEELING”

  Je staat voor een keuze. Je kunt wat er is gebeurd aan je laten knagen. En er niets aan doen.

  Of je pakt nu door en boekt binnen no time resultaat, omdat je jezelf beter schrijft.

  Schrijf jezelf beter en word gezonder, energieker en gelukkiger!

  €197

  Let op: deze prijs is exclusief btw. Je investering inclusief btw is €238,37

  Video’s en schrijfopdrachten (ter waarde van € 197,-)

  Handige werkbladen (ter waarde van € 49,-)

  Affirmaties (ter waarde van € 49,-)

  Geleide meditaties (ter waarde van € 69,-)

  Toegang tot dit exclusieve online programma zolang dit bestaat

  Diverse bonussen die jou helpen om jezelf beter te schrijven (ter waarde van € 149,-)


  Let op: Schrijf jezelf beter is geen vervanging voor een regulier medisch traject of therapie, maar kan in aanvulling daarop gebruikt worden.

  VEELGESTELDE VRAGEN

  (EN DE ANTWOORDEN)

  Ik kan niet schrijven, kan ik dan toch meedoen?

  Jazeker! Het gaat er bij Schrijf jezelf beter helemaal niet om dat je mooie zinnen schrijft, je grammatica klopt en je correct Nederlands schrijft. Het gaat erom dat jij op papier zet wat er in je omgaat. En niemand krijgt te zien wat jij schrijft, dus het maakt helemaal niet uit of je goed kunt schrijven of niet. 

  Ik heb interesse, maar het komt iets te vroeg. Wat nu?

  Het programma staat 'open'. Dat betekent dat je op elk moment kunt instappen. Zodra het goed voelt, kun je je via deze pagina inschrijven voor het programma.

  Ben ik na dit programma helemaal beter/geheeld?

  Nee. Schrijf jezelf is een vorm van zelfhulp. Net als bij elke vorm van zelfhulp kan ik niet garanderen dat het na het volgen van het programma opgelost is. Met dit programma wil ik je inspireren, motiveren en tools aanreiken die jou helpen om te helen en lekkerder in je vel te zitten. Ik ben geen psycholoog en Schrijf jezelf beter is geen vervanging voor een medisch traject. Schakel professionele hulp in wanneer je die nodig hebt. 

  Krijg ik lifetime toegang?

  Je krijgt onbeperkt toegang tot het programma zo lang het bestaat (en da’s wat mij betreft heel lang). Dus komt het op dit moment nog niet uit, dan kun je er later aan beginnen. En je kunt het programma dus ook zo vaak volgen als je wilt. Om over iets anders te schrijven of nog een laagje af te pellen als je daar aan toe bent. 

  Wat als het me niet bevalt?

  Ik ben ervan overtuigd dat dit programma jou gaat helpen als jij all-in durft te gaan. Mocht je niet tevreden zijn, dan kun je binnen 14 dagen na aanschaf je geld terugkrijgen. Ik vraag je in dat geval wel om te laten zien dat je serieus met het programma aan de slag bent gegaan. Je kunt contact met mij opnemen via [email protected].

  Ik zou niet weten waarover ik kan schrijven, is het dan toch iets voor mij?

  Absoluut! In het programma leg ik je uit waarover je kunt schrijven. Je zult zien dat er toch iets (uit je onderbewustzijn) naar boven komt waarover jij kunt schrijven. 

  Ik wil graag in termijnen betalen, kan dat ook?

  Ja, dat kan. Je betaalt dan 6 x 37 euro (exclusief btw). De betaling gaat per maand, dus je betaalt 6 maanden achter elkaar 37 euro per maand. Wil je in termijnen betalen, klik dan hier.

  Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

  Staat jouw vraag er niet bij? Ik beantwoord ‘m graag! Stuur een mailtje naar [email protected] of stuur me een DM op Instagram (@nannekevandrunen).

  © Nanneke van Drunen 2010 - 2021