fbpx

Verkoopteksten schrijven waarmee je daadwerkelijk jouw omzet verhoogt? Gebruik de PAP-strategie. Wat het is en hoe je die toepast, lees je in deze blog.

PAP in PAP-strategie staat voor:

  • Passie
  • Angst
  • Probleem

Passies, angsten en problemen zijn dingen waarvoor mensen (diep) in hun buidel willen tasten. Speelt één van deze dingen bij jouw doelgroep? Dan is dat gunstig voor jouw omzet. Hoe? Door daar in jouw content op in te spelen. Ik geef je een aantal voorbeelden:

Passie

Stel iemand wil saxofoon leren spelen en jij verkoopt rietjes voor op het mondstuk. Je kunt dan in je content tips geven die ervoor zorgen dat het rietje langer meegaat. Uiteraard met een mooie aanbod naar een setje rietjes, met korting als iemand zich inschrijft voor je nieuwsbrief. Als je een (online) training aanbiedt om mensen saxofoon te leren spelen, kun je bijvoorbeeld een top 5 maken van liedjes die je na 5 lessen kunt spelen. Voeg er een download aan toe met de partijen van die 5 liedjes, uiteraard in ruil voor een e-mailadres.

Angst

Is jouw klant bijvoorbeeld bang voor spinnen? Schrijf dan een blog over de xx [vul aantal in] stappen om je angst voor spinnen te overwinnen, met een aanbod om de lezer daarbij te helpen. Deel verhalen van mensen die je geholpen hebt hun angst te overwinnen.

Probleem

Google maar eens of gebruik de zoekfunctie binnen Twitter en je zult zien hoeveel mensen op zoek zijn naar een oplossing voor hun probleem. Hoe maak ik de BBQ makkelijk schoon? Hoe overwin ik mijn spreekangst? Hoe kook ik lekkere vegan taarten? Weet jij hoe je het probleem van jouw klant kunt oplossen? Deel die kennis dan in je content. Leid mensen vervolgens naar een gratis weggever, zoals BBQ-recepten of vegan taarten. Bouw een band met ze op via een e-mailnieuwsbrief en doe je aanbod.

Expertstatus

Wees niet bang dat klanten niet meer bij je willen kopen als je gratis content deelt. Het delen van die content zorgt ervoor dat jij jezelf als expert neerzet. Daarnaast willen mensen betalen voor gemak. Dat bied jij met jouw product/dienst.

Affiliate marketing

Wil je nog meer omzet genereren? Kijk dan of affiliate marketing iets voor jou is. Stel jij geeft (online) gitaarles en je raadt een bepaald merk snaren aan, dan kun je daar geld mee verdienen. Hoe? Door partner van bijvoorbeeld Bol.com of Amazone te worden. Je kunt dan een speciale link aanmaken. Als jouw lezer via de link in jouw blog de gitaarsnaren bestelt, krijg jij een klein percentage van de verkoopprijs. Mijn advies is om daar eerlijk over te zijn naar je klanten en het ze te melden. De meesten zullen gewoon op de link klikken, omdat ze zo iets terug kunnen doen voor de waardevolle informatie die jij ze geeft via je content. Wil je meer weten over affiliate marketing en passief inkomen? Check dan de website https://www.smartpassiveincome.com van Pat Flynn.

Kennisdelen

Vond je deze blog over de PAP-strategie de moeite waard en wil je niets meer missen van de content die ik deel? Schrijf je dan nu meteen in voor mijn nieuwsbrief (als je dat nog niet hebt gedaan).

Ps. Een goede kop is essentieel voor je blog/vlog of podcast! Check deze blog waarin ik uitleg hoe je een pakkende titel schrijft.

Wil je weten wanneer de deuren weer opengaan?

Vul hieronder je e-mailadres in en je hoort het zodra jij je kunt inschrijven.

Gelukt! We houden je op de hoogte!

Wil je weten wanneer de deuren opengaan?

Vul hieronder je e-mailadres in en je hoort het zodra jij je kunt inschrijven.

Gelukt! We houden je op de hoogte!

Pin It on Pinterest