Mindset

High vibe of big vibe, wat kies jij?

High vibe is een buzzword dat veel (manifestatie) goeroes gebruiken. Je moet altijd high vibe zijn, want dan trek je positieve dingen aan en creëer je je droomleven. Maar is dat wel het beste of is er een alternatief dat je nog veel meer brengt? Je ontdekt het in deze blog.

 

Low vibe gevoelens

Ben jij wel eens bang om low vibe te zijn? Omdat je denkt dat je dan slechte dingen aantrekt. Dus kijk je geen nieuws, ontwijk je gesprekken over ‘zware’ onderwerpen en duw je ‘negatieve’ emoties weg, want hé die zijn niet high vibe… En doe je ondertussen positief en nog positiever.

 

Dat werkt niet. Punt.

 

Je hebt altijd een keuze

Je hoeft de problemen van de wereld niet op te zoeken en het er continu over te hebben. Het gaat erom dat ALS er iets vervelends op je pad komt je weet dat je een keuze hebt. Dat jij beslist hoe je ermee omgaat. Dat je weet dat je krachtig genoeg bent om ermee om te gaan. En dat je weet dat deze wereld uit dualiteit bestaat. Dat er een altijd een keerzijde is.

 

Pain vs Power

Wat als dit jouw waarheid zou zijn: The more pain I can hold, the more power I can hold. The more power I can hold, the more pain I can hold”. Dat je weet dat je oké bent als jou de meest fantastische dingen overkomen én dat je oké bent wanneer er iets verschrikkelijks gebeurt. Als je in de dieptepunten overeind weet te blijven, kun je ook de hoogtepunten aan. 

 

Misschien herken je het wel: er gebeurt iets positiefs en dat wordt meteen gevolgd door iets negatiefs. Alsof je getest wordt door het universum. Alsof de vraag wordt gesteld of je het aankunt. De emoties. De kracht. Melanie Ann Layer (lifestyle and luxury brand business mentor) verwoordt het mooi: “Can you hold the floor and raise the roof at the same time?”

 

“With great power comes great pain, and with great pain becomes great power” - Melanie Ann Layer

 

Big vibe

Wil je grootste dingen bereiken? Focus je dan niet op high vibe, maar op big vibe (credits voor Melanie Ann Layer bij wie ik deze term hoorde). Laat je angst los om low vibe te zijn. Omarm het allemaal. De highs en de lows. Zit je in een low? Vertrouw erop dat het beter wordt. Gaat het fantastisch? Weet dan dat die kracht is ontstaan uit de pijn die je hebt durven voelen. En zie dat ook in anderen. Ben niet jaloers op het succes van anderen, maar zie de worstelingen en pijn die ze waarschijnlijk hebben moeten overwinnen om hier te komen.

 

Big vibe betekent dat je de good times én de bad times aan kunt. Dat je de volledige range aan emoties kunt voelen en overeind blijft. Je hoeft niet bang voor ‘negatieve’ emoties. Jij bent niet je gevoelens. Dus waarom zou je ze wegstoppen? Laat ze toe, voel ze zonder erover te oordelen en laat ze vervolgens los.

Big vibe betekent ook dat je er voor anderen kunt zijn, in hun ups & downs, zonder dat dit jouw vibe beïnvloedt. Dus als die vriendin belt om over iets vreselijks met je te praten, dan luister je. Omdat je weet dat je haar pijn kunt dragen.

 

Self-care voorop

En nee… dat betekent niet dat je jezelf vergeet en anderen voor laat gaan. Jij staat voorop. Juist door goed voor jezelf te zorgen en jouw eigen shit te voelen en te verwerken, kun je er voor anderen zijn. Vind je self-care lastig? Kijk dan eens of mijn Self-Care Challenge of Self-Care Journal iets voor jou zijn. Kun je hulp gebruiken met het loslaten van shit? Check dan Schrijf jezelf beter en Breathe & Write. Beide programma’s kunnen je daarmee helpen.

 

Waar het bij big vibe om gaat, is dat je niet bang bent voor de ‘donkere’ kant van het leven. Dat je weet dat je dat aankunt. Dat het mogelijk is om je verdrietig te voelen en tegelijkertijd geweldige dingen aan te trekken, omdat je big vibe bent en de dualiteit van het leven aankunt.

 

Dus… waar kies jij voor? High vibe of big vibe?