Mindset Projector

Wees als een surfer

Met mijn voeten in het zand staarde ik naar het water. Een groepje surfers dobberde een eindje verderop.


Het deed me denken aan wat Lily zei: “Ik ga niet eens om golven te pakken. Het is gewoon fijn om in het water te zijn. Het is een vorm van meditatie”.


Surfen is veel meer zijn dan doen.


Hetzelfde geldt voor jou lieve Projector. Ja je bent een non energy type, maar dat wil niet zeggen dat je geen energie hebt. Die heb je wel! Je hebt er alleen geen consistente toegang tot.


Vergelijk het met surfen. Je zit lekker te chillen op je board, wachtend op jouw beurt om de golf te pakken en geniet van het moment. Dan dient er zich een golf aan. Je voelt: dit is de mijne en you ride the wave. Om daarna weer op je board te chillen totdat de volgende golf voor jou is.


Als jij een golf energie hebt, ride the wave. Om vervolgens uit te rusten, in het moment te zijn en je op te laden voor die nieuwe golf. Je weet misschien niet wanneer dat is, maar hij komt… altijd.


Een surfer gaat niet voor elke willekeurige golf.


De surfer die zich het dichtst bij het brekende gedeelte van de golf bevindt, heeft voorrang. Deze persoon kan de golf pakken of ‘m aan iemand anders geven. Andere surfers moeten op hun beurt wachten.


Je kunt de golf vergelijken met het krijgen van uitnodigingen. Als projector wil je niet zomaar elke uitnodiging accepteren. Het is belangrijk dat je je erkent voelt en het de juiste uitnodiging voor jou is. Je beslist op basis van je autoriteit of je de uitnodiging accepteert of ‘m aan iemand anders gunt. Vertrouw erop dat de juiste ‘golf’ komt en dat het loont om op je beurt te wachten.