Copywriting Contentmarketing

Sexy schrijven… hoe doe je dat?

Wil jij je lezers verleiden met je woorden? Niet stoppen nu… ga door met waar je mee bezig was. I like it! In deze blog lees je alles over copywriting voorspel, hoe je naar een climax toewerkt en sexy schrijft.

  

Sexy schrijven tip 1: is het passend?

Dat je als Durex of Christine le Duc teksten met een knipoog schrijft lijkt bijna vanzelfsprekend. De vraag is of sexy copy ook past bij jouw merk en product of dienst.

Voegen onverwachte, sensuele woorden waarde toe of voelt het als een koude douche? In dat laatste geval… laat het aan je voorbijgaan.

 

Sexy schrijven tip 2: gebruik de zintuigen

Wat vaak gebeurt wanneer mensen teksten schrijven, is dat ze een beroep doen op de hersenen van de lezer. Dat doen ze door abstracte, intellectuele termen te gebruiken, zoals innovatief, slim, modern en intelligent wanneer ze een product/dienst beschrijven. Maar wie sexy wil schrijven doet er beter aan om een beroep te doen op de zintuigen. Hoe voelt, ruikt, klinkt of proeft iets? Voelen de lakens op je huid als een streling of klinkt het geluid van de espressomachine als een fluistering in je oor?

 

Sexy schrijven tip 3: doe het met mate

Mijn moeder zegt altijd: “Alles waar te voor staat is niet goed, behalve tevreden”. Hetzelfde geldt voor copywriting en dan vooral bij het gebruik van bijvoeglijke naamwoorden. Drie is de max. Je kunt prima zeggen dat jouw copywriting helder, creatief en betaalbaar is. Daar meer woorden aan toevoegen, maakt het niet sexyer of waardevoller. Denk dus goed na over de woorden die je wél gebruikt.

 

Sexy schrijven tip 4: gebruik verhalen

Verhalen van klanten gebruiken, kan een krachtige manier zijn om je product/dienst te verkopen. Jij kunt bijvoorbeeld zelf zeggen dat het eten in jouw restaurant zo goed is dat klanten er een smaakorgasme van krijgen, maar het komt beter over wanneer een klant dit over het eten in jouw tent zegt.

 

Sexy schrijven tip 5: wees creatief

Humor in je teksten gebruiken, kan een goede manier zijn om je teksten pittiger te maken. De combinatie tussen ironie en sexy copy werkt goed om ervoor te zorgen dat de teksten niet te goedkoop of arrogant gaan klinken. Twijfel je? Laat een paar mensen uit de doelgroep je teksten lezen en vraag om hun feedback.

 

Sexy schrijven tip 6: gebruik SEXI

Wie SEXI gebruikt, verleidt de lezer stapje voor stapje. SEXI staat voor:

  • State
  • EXplain
  • Illustrate 


Het idee is dat je een tekst begint met een krachtige stelling, bewering of mening (State). Vervolgens leg je uit (EXplain) waarom dat zo is en waarom het belangrijk is voor de lezer. De laatste stap is Illustrate. Dit doe je door je tekst af te sluiten met een voorbeeld dat je boodschap ondersteunt. Je wilt een levendig beeld oproepen dat de lezer voor zich ziet. Hoe concreter, hoe beter.

 

Ik ben heel benieuwd hoe sexy schrijf jij?

 

Hulp nodig?

Hopelijk helpen deze tips jou bij het maken van content. Wil je meer leren over copywriting, contentmarketing en storytelling en hoe je magnetischer wordt als projector? Dan is Projector Magic iets voor jou. Hebben we een date? 😉