Projector Business

10 boeken die je als Projector gelezen moet hebben

Laat ik meteen beginnen met het ontkrachten van de titel van deze blog. Je moet namelijk helemaal niets! Vooral voor Human Design Projectors is het belangrijk dat je alle musts & shoulds direct dumpt. Als jij dingen doet die niet goed voelen, straal je dat uit. En aangezien je aura je superpower is, wil je dat zo sterk mogelijk houden.


Dat wil niet zeggen dat er geen boeken zijn die interessant zijn voor jou als Projector en je kunnen helpen om jezelf beter te begrijpen en je energie beter te managen. Ik selecteerde een aantal titels voor je die mij geholpen hebben en deel ze hieronder in willekeurige volgorde met je. Voel zelf vooral welke titels je aanspreken en wil lezen.

Als je meer wil weten over Human Design in het algemeen en je eigen type in het bijzonder is dit boek een aanrader. Het boek geeft een overview van alle types, profiellijnen, centers en gates. Heel fijn als je net met Human Design begint en meer wil weten zonder het hele internet af te hoeven speuren. Lees je liever een Nederlands boek, dan is dit een aanrader.

Dit boek nodigt je uit je over te geven aan het nu. Het gaat in op hoe je ego je gevangenhoudt en hoe je jezelf kunt bevrijden van je constante denken. Als projectors zitten we veel in ons hoofd en vergeten we regelmatig dat we ook een lijf hebben. Dit boek benadrukt het belang van in het moment zijn. Eerlijk is eerlijk… het had wat compacter gekund, maar soms kan het helpen om een boodschap meerdere keren te horen/lezen.

Dit boek is zalig voor Projectors, want het gaat over de kunst van het rusten. “Ik voel me altijd lui en schuldig als ik niks doe.” Zou jij dat gezegd kunnen hebben? Dan is dit boek voor jou. In het boek gaat Hammond in op het belang van rust en hoe het ons helpt ontspannen, onze mind te kalmeren en we ons lijf weer kunnen opladen. Ze deelt de top 10 activiteiten die mensen helpen om tot rust te komen. Een aantal daarvan behoren ook tot mijn favorieten.

Wat dit boek voor mij vooral deed, was meer inzicht geven in alle cijfertjes (gates) van mijn chart. Zit ik daar nog meer in de schaduw of ga ik richting mastery? Er worden vragen gegeven die je jezelf kunt stellen en affirmaties die je kunnen helpen richting mastery te gaan. Er is ook een (Apple) app. Zoek op Quantum Activation Card Deck.

Waar het boek She Means Business zich in onderscheid van andere business boeken die ik las, is dat Green aandacht heeft voor affirmaties en visualisaties. Volgens haar komt succes als je de juiste mindset creëert en jezelf conditioneert voor succes, bijvoorbeeld door te visualiseren. Volgens Green moet je niet focussen op het verdienen van geld, maar op het helpen van je klant. Dan volgt het geld vanzelf. Green onderscheidt vijf stappen om een succesvol bedrijf op te bouwen. Ze gaat in op het belang van het hebben van een missie, kernwaardes en een ‘why’, het maken van content en het verspreiden daarvan. Als laatste gaat Green in op hoe je ervoor zorgt dat je als ondernemer niet te stoppen bent. Belangrijke elementen daarbij zijn volgens haar veel oefenen, consistent zijn en met focus werken. Maar ook jezelf met mensen omringen die je laten groeien en overwinningen vieren. Ik vermoed dat Green geen Projector is qua Human Design, maar heb verschillende dingen uit haar boek gehaald die ik inspirerend vond.

In Road to Freedom beschrijft Emck zijn reis om te komen tot een werkweek van 4 uur. Ik las dit boek voordat ik ontdekte dat ik een Projector qua Human Design ben, maar dacht toen al: Hell yes!! Waar het volgens Emck om draait is dat je jezelf als spin uit het web van je bedrijf haalt en je lifestyle opnieuw gaat vormgeven. Stappen die Emck zette waren Elimineren, Automatiseren en Delegeren. Breng al je taken in beeld, schrap daar dingen uit, kijk wat je kunt automatiseren en kunt delegeren. Ik heb het boek met plezier gelezen en ben de elementen productiever werken, elimineren, automatiseren en delegeren meer gaan toepassen in mijn eigen bedrijf. Geen zin om het boek te lezen? Kijk dan dit filmpje waarin Emck het principe in 10 minuten uitlegt.


Dit vond ik echt een heel fijn boek. Sowieso omdat ik werken met energie fijn vindt, maar ook omdat er heerlijk concrete oefeningen in staan. Oefeningen die je helpen om meer in je feminiene energie te stappen. Iets wat de meeste Human Design Projectors volgens mij wel kunnen gebruiken. We zijn zo geconditioneerd dat we moeten doen. Work hard, play hard. Hustle, hustle, hustle. Terwijl het bij Projectors niet draait om hard werken, maar vooral om zijn. Alleen al door te zijn, ben je keihard aan het werk (maar dat zou een blog op zich kunnen zijn). Dit boek helpt je om je feminine essence meer te omarmen en daardoor magnetischer te worden als projector.

Waarom ik Calimeromarketing 3.0 aanraadt voor Projectors is door de gedachtegang van Romme: Je kunt een speld in een hooiberg zijn die op zoek moet naar klanten of je wordt een vuurtoren die klanten aantrekt. Als Projector wil je die vuurtoren zijn. Je bent er om de juiste boten de haven in te loodsen. Wie geen interesse heeft in jouw haven (guidance) vaart lekker voorbij. Romme legt uit hoe je die vuurtoren wordt. Het draait daarbij vooral om trots zijn op je kennis en expertise en uitdragen dat jij daarmee mensen kunt helpen. Ze gaat ook in op de netwerkeconomie (heerlijk voor iedereen met een 4e lijn). Weet jij al het een en ander van marketing? Dan brengt dit boek jou weinig nieuws. Ben je zzp’er of mkb’er en zoek je een praktisch marketingboek dat laat zien hoe eenvoudig marketing kan zijn? Dan kun je uit dit boek handige tips en trucs halen die jouw leven/werk als Human Design Projector makkelijker maken.

Wat vond ik het tof om een boek te ontdekken dat door een Human Design Projector is geschreven, speciaal voor Projectors. Levenson legt uit wat onze unieke rol binnen Human Design is en tegen welke valkuilen we kunnen aanlopen waardoor we ons onzichtbaar, onproductief, moe en onzichtbaar kunnen voelen. Levenson deelt in het boek haar eigen inzichten en ervaringen en geeft allerlei tips, bijvoorbeeld over de juiste manier om erkenning te krijgen en op de uitnodiging te wachten.

Als non energy type ben je als Human Design Projector niet gemaakt voor werkweken van 60 uur gevolgd door een weekend vol feesten en partijen. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, op tijd rust neemt en genoeg leuke dingen doet. Maar hoe doe je dat als je je (stiekem) schuldig voelt wanneer je tijd voor jezelf neemt? Dit boek helpt je om in te zien dat er niets egoïstisch is aan jezelf vooropstellen.


Leren van andere Projectors?

Mis jij andere Projectors in je leven? Mensen die ook bezig zijn met hun Human Design, waar je ervaringen mee kunt uitwisselen en tips van kunt krijgen. Dan is de Projector Power Summit iets voor jou! Alle sprekers delen hun persoonlijke reis met je, inclusief hoe ze in aanraking zijn gekomen met Human Design, de uitdagingen die ze onderweg hebben ervaren en hoe het volgen van hun Human Design hen heeft geholpen. Ze delen niet alleen hun successen, maar ook hun fuck ups, zodat jij ervan kunt leren. Je leest hier meer over de Projector Power Summit.De links in deze blog zijn affilliatelinks. Dit betekent dat als jij het boek via deze link bestelt ik een commissie krijg. Jou kost dit niets extra.