Business Creatief/helend schrijven

Duurzame notitieboekjes: mijn favorieten


Ben je op zoek naar duurzame notitieboekjes? Ik zet mijn favorieten voor je op een rij.

Zelf schrijf ik graag en veel, en dan ook nog eens regelmatig met de hand. Maar al dat papier verbruiken, ging me tegenstaan en dus zocht ik duurzame notitieboeken. Er ging een wereld voor me open: uitwisbare notitieboekjes, steenpapier en olifantengras.


MOYU Notebooks

Foto: MOYU notebooks


Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op MOYU en was meteen enthousiast. De notitieboekjes zijn gemaakt van steenpapier. Dat voelt iets anders aan dan ‘normaal papier’. Het is wat dikker en gladder en je hebt er een speciale Frixion-pen voor nodig om aantekeningen te maken die je vervolgens kunt uitwissen. Dat doe je heel simpel door een speciaal doekje nat te maken met wat water. Een MOYU-boekje kun je tot wel 500x opnieuw beschrijven. MOYU heeft (nog) geen eigen app om je aantekeningen te digitaliseren, maar geeft tips voor apps die je daarvoor kunt gebruiken. De reden waarom ik dit boekje heb gekozen, is omdat er geen ringband is. Persoonlijk vind ik dat vet irritant als ik aan het schrijven ben.


Wat ik ook heel tof vind is dat dit concept zo mooi aansluit bij Schrijf jezelf beter. Je zet je verhaal op papier en wist je oude verhaal letterlijk uit, zodat er ruimte staat voor een nieuw verhaal.


10% korting voor jou!


Ik ben fan!! Ik heb contact met MOYU opgenomen en mag jou 10% korting geven als je via deze (affiliate)link een MOYU notebook bestelt. Je kunt de code NANNEKE10 gebruiken. De korting wordt dan vanzelf berekend. Veel schrijfplezier!!


Bambook

Foto: Bambook

Wat de Bambook bijzonder maakt is dat de kaften gemaakt zijn van bamboe. Je kunt kiezen voor een zachte variant van bamboekarton of een hardcover boek van echt bamboe. In samenwerking met Trees For All laat Bambook bomen planten. Dat doen ze om de CO2-uitstoot van het productieproces en de verzendingen te compenseren. De reden waarom ik voor MOYU koos in plaats van Bambook is dat ik een ringband niet fijn vind en het steenpapier fijner vind dan het materiaal dat Bambook gebruikt voor haar pagina's. Bambook heeft een eigen app waarmee je je aantekeningen kunt digitaliseren voordat je ze uitwist.


Vibers

De kaften van Vibers notitieboekjes zijn bedrukt met organische inkt op karton dat is gemaakt van landbouwafval. Het papier bestaat uit vezels gemaakt van olifantsgras. Olifantsgras is een speciale plant die op Nederlandse bodem groeit, met behulp van lege kavels. Het absorbeert vier keer zoveel CO2 als een bos met bomen, en er worden geen pesticiden voor gebruikt.Je koopt de boekjes onder andere bij Ecogiving.


Greenbook

GreenBook gelooft dat veranderingen beginnen bij onderwijs. Daarom steunt het bedrijf verschillende educatieve projecten die kinderen leren dat ondernemend en groen zijn leuk is. Een GreenBook kun je zelf samenstellen doordat je kunt kiezen uit verschillende kaften, to do pagina’s, projectplanners, en accessoires die bij jou passen.


Correctbook

Foto: Correctbook

Correctbook zet zich in tegen analfabetisme in ontwikkelingslanden. Met de aankoop van elk Correctbook voorziet het bedrijf één kind in een ontwikkelingsgebied drie maanden lang van dit uitwisbare schrijfmateriaal. Ook Correctbook heeft een eigen app om aantekeningen te digitaliseren.


About Blanks

Foto: About Blanks

De notitieboeken van About Blanks zijn unieke kunstwerkjes. About Blanks hergebruikt namelijk de kaften van oude boeken. In een sociale werkplaats worden deze opnieuw gevuld met duurzame blanco notitiebladen.