Projector Mindset

Tips om je dag te starten als Human Design projector

De manier waarop je als projector (Human Design) je dag start, bepaalt het tempo en het ritme voor de rest van je dag. Wanneer je meteen vol in de actiestand gaat, doe je iets wat in kern niet bij het levenstempo van projectors past. Er zijn kleine dingen die je ’s ochtends kunt doen, die van invloed zijn op je energiemanagement de rest van de dag.


Als projector ben je hier om te zijn en te gidsen, niet zozeer om dingen te doen. Van nature past een langzamer ritme beter bij ons. Vaak zijn we echter geconditioneerd om als (manifesting) generator door het leven te gaan. Daarmee gaan we voorbij aan onze ware kern. Die is meer laid back (wie verhuist er mee naar Australië 😉).


Onderstaande tips kunnen je helpen om je dag te starten op een manier die bij projectors past. Experimenteer vooral en kijk wat werkt voor jou. Sommige mensen houden van flexibiliteit in een ochtendroutine. Anderen doen liever elke dag hetzelfde. Ken jezelf, ontdek wat goed voor jou voelt.


Omdat we als projectors heel open zijn en de buitenwereld in ons opnemen, is het aan te raden om zo’n 15 tot 30 minuten als ‘overgangsfase’ te gebruiken en het tempo voor je dag te bepalen.


1. Inchecken bij jezelf

Een eerste ding dat je kunt doen is inchecken bij jezelf. Bijvoorbeeld door een hand op je hart en eentje op je buik te leggen en jezelf af te vragen hoe het met je gaat. Is je mind rustig of racen er allerlei gedachten doorheen? Stel jezelf de vraag wat je op dat moment nodig hebt (en geef gehoor aan het antwoord dat je krijgt).


2. Intentie en visualisatie

Je kunt van een intentie zetten voor je dag. Hoe wil je dat je dat verloopt? Zie voor je hoe je, in alle rust, door de dag heen beweegt. Hoe wil je je voelen?


3. Massage

Projectors vinden vaak veiligheid in hun brein. Ze brengen er veel tijd door en vergeten regelmatig dat ze een lichaam hebben. Een massage kan je helpen om in je lichaam te landen. Doe wat goed voelt voor jou. Je kunt bijvoorbeeld de zijkanten van je slapen of armen masseren. Je zou je oren kunnen masseren of op je armen/benen ‘kloppen’. De zijkanten van je nek (waar de nervus vagus loopt) wrijven/masseren draagt bij aan het ontspannen van je zenuwstelsel.


4. Iets warms drinken

Een ander mooi ritueel is het nuttigen van een warm drankje (behalve wanneer je digestion ‘cold’ is). Iets warms drinken, zoals heet water met citroen, kruidenthee of bouillon is als een interne massage voor je lichaam. Bonuspunten als je je drankje kunt meenemen om het buiten op te drinken. Als het buiten te koud is, kun je bij een raam gaan zitten en je verbinden met (het tempo van) de natuur. Gewoon even zijn.


5. Lichaamsbeweging

Een (milde) vorm van lichaamsbeweging kan je als human design projector helpen om de dag goed te starten. Denk bijvoorbeeld aan (yin) yoga, muziek aanzetten en bewegen op de maat van de muziek of het maken van een ochtendwandeling. Probeer te vertragen. Als projectors hebben we de neiging om sneller te gaan dan goed voor ons is. Door bewust te vertragen, voed je je systeem en went je lijf aan het ritme waarop de projector wil leven.


6. Laat je telefoon links liggen

Een laatste tip (en hetgeen ikzelf het moeilijkste vind, eerlijk is eerlijk), is om je telefoon links te laten liggen. De reden hiervoor is dat het kunstlicht van je telefoon je hersenen ‘aan’ zet en je het natuurlijke ontwakingsproces versnelt. Je kunt het vergelijken met rechtstreeks in de zon staren net nadat je wakker bent geworden. Daarnaast verbrand je door het consumeren van content (nieuws lezen, scrollen op Instagram) energie. Energie die je als projector toch al beperkt/inconsistent hebt. Ook ga je, vanwege je openheid, van alles absorberen: slecht nieuws, goed nieuws, stressvol nieuws, werk, informatie.


Kies bewust waar jij die eerste 15 tot 45 minuten van je ochtend aandacht aan schenkt. Ontdek wat voor jou goed werkt. Hopelijk helpen deze tips jou daarbij.


Wil jij meer leren op het gebied van energiebewaking? Kijk gerust hoe ik jou daarbij kan helpen!


Leren van andere Projectors?

Mis jij andere Projectors in je leven? Mensen die ook bezig zijn met hun Human Design, waar je ervaringen mee kunt uitwisselen en tips van kunt krijgen. Dan is de Projector Power Summit iets voor jou! Alle sprekers delen hun persoonlijke reis met je, inclusief hoe ze in aanraking zijn gekomen met Human Design, de uitdagingen die ze onderweg hebben ervaren en hoe het volgen van hun Human Design hen heeft geholpen. Ze delen niet alleen hun successen, maar ook hun fuck ups, zodat jij ervan kunt leren. Je leest hier meer over de Projector Power Summit.Deze blog is gebaseerd op een podcast die ik luisterde van Projector Movement.