Projector

Wachten op de uitnodiging in je dagelijks leven als Projector

Hoe zit dat nou met dat wachten op de uitnodiging? Moet ik dan heel de dag op de bank gaan zitten wachten totdat ik een uitnodiging krijg? En waarom is die strategie er eigenlijk… ik vind het maar stom. In deze blog leg ik je uit waarom dit de strategie is voor Human Design Projectors, wat het voordeel ervan is en hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen.


Onze Human Design strategie is er natuurlijk niet voor niets. Hij is er, omdat het op deze manier voor ons het beste werkt. En dat heeft natuurlijk een reden. Wij Projectors bezitten een bepaalde wijsheid. We hebben bepaalde gaven die niet voor iedereen weggelegd zijn. Wanneer wij dat met anderen delen zonder dat we daartoe uitgenodigd worden, kunnen er een aantal dingen gebeuren:

  1. het komt niet aan bij de ander / het wordt niet ontvangen
  2. het voelt voor de ander heel naar om jouw ongevraagde advies te ontvangen


Betweter

Ik weet niet of jij ooit te horen hebt gekregen dat je een betweter bent. 🙋🏼‍♀️ Zo kreeg een Projector die ik ken ooit te horen dat hij pedant was. Het feit dat hij het mij vertelde, laat zien hoe zeer het hem had geraakt. Zijn bedoelingen waren goed, maar de ander had niet om het advies gevraagd waardoor hij deze reactie kreeg.


En laten we eerlijk zijn… Human Design Projectors weten heel vaak ook hoe het beter, slimmer, sneller en efficiënter kan. Maar als die ander niet voor jouw advies openstaat, kun jij op die ander overkomen als betweter.


Het wachten op de uitnodiging is er niet om ons te beperken. Die strategie is er juist om jou als Projector ‘te beschermen’, zodat jij jouw kostbare energie, je kostbare wijsheid, je gaven niet deelt met mensen die daar niet op zitten te wachten. Maar dat je dat doet met iemand die je erkent, je uitnodigt en die ervoor openstaat om die wijsheid te ontvangen. Dat vergroot de kans aanzienlijk dat die persoon er ook daadwerkelijk iets mee doet. Hoe vaak heb jij het meegemaakt dat je iemand advies geeft om te ontdekken dat ze er 9 van de 10 keer niks mee doen. De kans is heel groot dat ze daarna opnieuw bij je komen klagen over hetzelfde probleem. En dat jij dan denkt: hoezo? Ik heb je de vorige keer echt fantastisch advies gegeven en je hebt er niks mee gedaan. Bij zo’n situatie kan bitterheid ontstaan. En dat wil je natuurlijk niet.


Geconditioneerd als Manifestor

Wij leven in een maatschappij die heel erg geconditioneerd is. We groeien allemaal op met het idee dat we moet initiëren. Je moet initiatief nemen, proactief zijn en van je laten horen. We worden allemaal in het keurslijf van een Manifestor gestopt, terwijl we dat niet zijn. Of we gaan responden, zoals de sacrals (Generators & Manifesting Generators) dat kunnen doen. Maar dat is ook niet hoe het werkt voor ons. Doe je dat wel, dan heeft dat effect op je lijf en zenuwstelsel.


De juiste uitnodiging geeft energie

Het wachten op de uitnodiging is er heel bewust voor ons Projectors, zodat ons lichaam het kan bijbenen. Als je een juiste uitnodiging krijgt waarbij je je erkend voelt, dan heb je alle energie om die uitnodiging te voldoen. Dan werk je vanuit alignment en komt alles wat je nodig hebt naar je toe. Denk aan energie en hulpbronnen, maar het kan ook kennis of wijsheid zijn. Wachten op de uitnodiging is geen makkelijk proces. Het vraagt om geduld, lief voor jezelf zijn, zelfcompassie hebben. Dat je er oké mee bent dat je niet initieert en afwacht totdat iemand jou erkent en uitnodigt. Zelf moet ik nog steeds regelmatig op mijn tong bijten en op mijn handen gaan zitten. Maar het wordt makkelijker, omdat het aantal voorbeelden groeit van wat voor moois er gebeurt wanneer ik wel wacht op die uitnodiging.Wat doe je terwijl je wacht?

Het draait om timing. Wachten op de uitnodiging geeft je wat mij betreft geen vrijbrief om heel de dag op de bank te gaan zitten, terwijl je chips eet en cola drinkt en op de uitnodiging wacht. Het betekent ook niet dat je heel hard aan dingen gaat trekken. Maar dat je erop vertrouwt dat wat voor jou bedoeld is vanzelf op je pad komt. En je dan je signature, succes, gaat ervaren.


Wat je kunt doen, terwijl je wacht op de uitnodigingen? Leuke dingen. Ik weet natuurlijk niet wat jij leuk vindt, maar je zou bijvoorbeeld een onderwerp kunnen bestuderen waar je enthousiast over bent. Een boek lezen, met iemand afspreken, een yogales volgen of een stuk gaan fietsen. Je hoeft in elk geval niet stil te gaan zitten. Je kunt leuke dingen doen, terwijl je wacht op de uitnodiging. Leuke dingen doen, terwijl je wacht op de uitnodiging.


Energetische uitnodiging

Er wordt wel eens gezegd dat het wachten op de uitnodiging vooral een energetisch ding is. Daarmee bedoelen ze dat uitnodigingen op allerlei manieren kunnen binnenkomen. Het kan een signaal zijn dat iemand je geeft, een knipoog die je krijgt of een onverwacht gesprek dat je met iemand hebt. Soms is het een diep weten, op basis van je intuïtie, je lijf. Geen weten vanuit je hoofd. De meningen variëren of een uitnodiging per se in woorden gevangen moet worden. Ga vooral zelf voelen en experimenteren om te ontdekken wat voor jou het beste werkt. Ga in het dagelijks leven bij kleine beslissingen kijken wat je autoriteit zegt. Voel je je daardoor uitgenodigd? Zegt je intuïtie bijvoorbeeld dat je naar links moet gaan of naar rechts? Wat is het resultaat wanneer je iets doet met uitnodiging en hoe gaat het wanneer je daar niet op wacht?


Wachten op de uitnodiging, praktische voorbeelden

Niemand hoeft jou uit te nodigen om One Day te gaan kijken op Netflix of om een stukje te gaan wandelen. Als je daar zin in hebt, ga het dan vooral lekker doen. Ik deel hieronder een paar concrete acties met je die je zonder uitnodiging kunt gaan doen. Zoals gezegd: test zelf of het voor jou werkt. Geloof mij niet blind op mijn blauwe ogen.


Whatsappje sturen

Moet je wachten totdat iemand je een Whatsappje stuurt, zelfs als je aan iemand denkt? Als je die persoon al kent en er een energetische opening/verbinding is, bijvoorbeeld een vriendschap waarin je je erkend voelt, waarom zou je dan wachten? Als jullie bevriend zijn en je hebt zin om met diegene af te spreken, gooi gerust een balletje op. Als die ander bijvoorbeeld een Generator is, geef je haar iets om op te responden.


Project starten

Je hebt een idee voor een nieuw project, kun je daar gewoon aan beginnen of moet je wachten op de uitnodiging? Persoonlijk vind ik dit een mooie om mee te experimenteren en vooral ook eens terug te kijken in je carrière. Wat gebeurde er wanneer jij een idee kreeg en je daarmee startte? Hoe is dat verlopen? Was het succesvol of werkte het beter wanneer iemand jou letterlijk uitnodigde om een project op te pakken?


In de tijd dat ik bij een reclamebureau werkte, deden we mee aan aanbestedingen. Veel ervan begeleidde ik samen met een andere Projector en ik vond er echt geen reet aan. Op een bepaalde manier werden we uitgenodigd om aan die aanbesteding te werken, lees: “Nanneke, jij doet die aanbesteding!”. Negen van de tien keer waren die niet succesvol wat het nog minder leuk maakte om dat werk te doen.


Een partner vinden

Een hele interessante is of je als Projector moet wachten met het tonen van interesse in een potentiële lover? Zelf ben ik daar volop mee aan het experimenteren. Daten begint al met de vraag of datingapp Tinder beter is dan Bumble. In een heteronormatieve relatie kunnen zowel de man als de vrouw op Tinder het gesprek beginnen. Op Bumble kan alleen de vrouw dat doen. Je zou kunnen zeggen dat het niet des Projectors is om het gesprek te starten. Maar is dat waar het om draait? Stel dat jij op Bumble als eerste iets zegt waarna jullie met elkaar in gesprek raken, nodig je hem vervolgens uit om op date te gaan? Of wacht je totdat hij je officieel uitnodigt om op date te gaan? Stel dat je in een kroeg staat en oogcontact hebt met iemand. Ga je dan af op body language om te bepalen of je de uitnodiging voelt om met die persoon te gaan praten? Of wacht je af totdat de ander jou benadert?


Ook hier is het wat mij betreft voelen en testen en wat voor jou werkt. En luister vooral naar je autoriteit. Wat zegt die? En voel je je wel erkend of niet? Stel dat je een uitnodiging krijgt, maar je je niet erkend voelt, wat doe je dan? Probeer het gewoon!


Een klant advies geven

Moet je wachten tot een klant je een specifieke vraag stelt terwijl je een onderwerp voor wil stellen dat nuttig kan zijn? Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat die klant jou al heeft uitgenodigd, omdat die met jou wil werken. En dat die persoon daardoor openstaat voor jouw guidance. Er is een opening waardoor je zelf onderwerpen kunt voorstellen.


Onze kracht als Projectors is dat we de ander zien en voelen wat die ander nodig heeft. Het kan helpen om in zo’n geval een uitnodiging te creëren door te vragen of die persoon meer over het onderwerp wil horen. Op die manier check je of dat de ander op dat moment energetisch openstaat voor hetgeen jij wil delen. Ook hier geldt: luisteren naar je autoriteit en gaan experimenteren.


Solliciteren

Moet je wachten totdat je gevraagd wordt voor een sollicitatiegesprek of kun je zelf proactief solliciteren? Ik hoor van veel Projectors dat -wanneer ze terugkijken op hun carrière- ze altijd gevraagd zijn voor banen. Anderen zien absoluut verschil tussen functies waarvoor ze gevraagd werden of waarbij ze zelf hebben gesolliciteerd. En dat wanneer ze gevraagd werden, ze succesvoller waren, een leukere tijd hadden en/of het beter ging.


Ik heb ooit gesolliciteerd bij een reclamebureau. Toen ze mijn kwaliteiten ontdekten is het functieprofiel gewijzigd, zodat het takenpakket beter aansloot bij mijn talenten. Natuurlijk zaten er dingen bij die ik minder graag deed, zoals aanbestedingen, maar over het algemeen vond ik mijn werk tof. Een heet hangijzer bij dat bedrijf was acquisitie. Al tijdens mijn sollicitatiegesprek gaf ik aan dat dit niet mijn sterkste kant is. Destijds wist ik nooit waarom. Nu wel… Wat daar wel goed tot z’n recht kwam is mijn talent als relatiebeheerder (je bent een 4e lijn of je bent het niet). Dat was mijn manier om klanten en projecten binnen te halen.


Tip: Voor een Projector kan het heel goed werken om je netwerk, je familie, je vrienden te vertellen dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Of door jezelf zichtbaar te maken op LinkedIn bijvoorbeeld door te reageren op de posts van anderen (als je zelf posten spannend vindt) of daar te laten weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan.


Zolang je maar niet de Manifestorrol pakt en heel de Gouden Gids gaat afbellen op zoek naar een baan.


Er zit absoluut kracht in het wachten. Die strategie is er niet voor niets. Die is er om jouw kostbare Projectorenergie te beschermen en ervoor te zorgen dat jij jouw talenten, jouw wijsheid, jouw unieke gaven inzet op plekken en voor mensen die daarvoor openstaan. En laat je absoluut niet gek maken door de maatschappij die zegt dat je moet initiëren en proactief moet zijn.


Hier is je vrijbrief, Dat hoeft dus niet.


Experimenteer. Ervaar. Luister naar je autoriteit.


Projector Magic

Vind je het lastig al die conditioneringen loslaten. Of worstel je als zelfstandig ondernemer met het worden van die vuurtoren? Dan is Projector Magic iets voor jou. In dat programma deel ik alles met je dat ik had willen leren toen ik in 2010 als Projector mijn bedrijf begon.